Αρχειο

Πάνω από 8.000 οι αιτήσεις για τη νέα ΕΡΤ

Από την παλιά ΕΡΤ το 80% των υπαλλήλων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται να εκπέμψει ενημερωτικό πρόγραμμα ο ενδιάμεσος φορέας της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός για τη Δημόσια Τηλεόραση, Παντελής Καψής. Σε σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Καψής επεσήμανε ότι η διαδικασία έχει κλείσει, θα γίνει η αξιολόγηση και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι προσλήψεις για τη νέα ΕΡΤ.

«Οι προσλήψεις θα γίνουν με την μοριοδότηση, ουσιαστικά πριμοδοτούνται οι παλαιοί εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αυτό έχει συμφωνηθεί, θυμίζω η συμφωνία μεταξύ Βενιζέλου - Σαμαρά ήταν 2.000 εργαζόμενοι από την πρώην ΕΡΤ στο μεταβατικό διάστημα έως ότου δημιουργηθεί ο νέος φορέας», τόνισε ο κ.Καψής.

Για ορισμένες θέσεις θα γίνει απευθείας επιλογή, παραδείγματος χάριν σε ό,τι αφορά το Champions League που απαιτούνται ειδικότητες με συγκεκριμένη τεχνογνωσία.

«Είναι υπόθεση 1-2 εβδομάδων. Επειδή είναι με την διαδικασία του επείγοντως δεν νομίζω ότι προβλέπεται διαδικασία ενστάσεων. Γίνονται ενστάσεις αλλά είναι διαδικασίες επείγοντως αυτές", τόνισε.

Σημείωσε ότι έχουν γίνει μέχρι στιγμής πάνω από 8.000 αιτήσεις. Πάνω από 1.000 εξ αυτών προέρχονται από την πρώην ΕΡΤ και συνεχίζονται καθώς όπως είπε έχουν προκηρυχθεί άλλες 1.400 θέσεις, με τον υφυπουργό να υπολογίζει ότι στο τέλος και της δεύτερης προκήρυξης οι αιτήσεις από την πρώην ΕΡΤ θα έχουν πλησιάσει τις 2.000.

«Σας θυμίζω ότι οι τεχνικοί ουσιαστικά συμφώνησαν μια μέρα πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία. Άρα, οι τεχνικοί νομίζω ότι θα πάρουν μέρος τώρα», εξήγησε.

Οπως είπε ο υφυπουργός, ο ενδιάμεσος φορέας αναμένεται να εκπέμψει δελτίο ειδήσεων σε μέσα στον Αύγουστο από την Κατεχάκη, εφόσον γίνουν οι απαιτούμενες τεχνικές αναβαθμίσεις.

Σημείωσε δε, ότι όταν ανοίξει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, θα γίνουν και οι προσλήψεις. «Περιμένουμε από τους εργαζόμενους να πάρουν τις αποφάσεις τους», είπε ο κ.Καψής.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι στον ενδιάμεσο φορέα το 80% των υπαλλήλων θα είναι από την παλιά ΕΡΤ και στελέχη της θα αποτελέσουν και το διευθυντήριό του. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι με το νέο νόμο για τη νέα μορφή της δημόσιας τηλεόρασης ο υπουργός δεν θα έχει καμία παρέμβαση.