Αρχειο

Α. Τσοχατζοπούλου: Είπα τη μισή αλήθεια

 Παραδέχθηκε ότι «κάλυψε» τον πρώην υπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
46864-97308.jpg

Ότι «κάλυψε» τον πατέρα της στο στάδιο της ανάκρισης παραδέχθηκε βουρκωμένη η Αρετή Τσοχατζοπούλου, απολογούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Η κόρη του πρώην υπουργού είπε πως ήταν αποκλειστικά δική της απόφαση να μην πει όλη την αλήθεια, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «δεν θα γίνω ο κατήγορός του».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η Αρετή Τσοχατζοπούλου είναι, μεταξύ άλλων, υπόλογη για την αγορά οικοπέδου στην οδό Κεφαλληνίας, με τίμημα περίπου 400 χιλιάδες ευρώ, το οποίο σήμερα ομολόγησε ότι ήταν δώρο του πατέρα της. Επίσης, η κατηγορουμένη λογοδοτεί και για την αγορά του ακινήτου στην οδό Δεινοκράτους, στο Κολωνάκι, που όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο είναι ουσιαστικά εικονική, καθώς συνδέεται με διακίνηση παράνομων αμοιβών του πρώην υπουργού. Για το συγκεκριμένο ακίνητο, στο οποίο ζούσε τα τελευταία χρόνια με τα ανήλικα παιδιά της, η κ. Τσοχατζοπούλου αρνήθηκε ότι η αγοραπωλησία του συνδέεται με παράνομη δραστηριότητα.

Ανάμεσα στα άλλα που είπε η κ. Τσοχατζοπούλου ήταν ότι αγαπά τον πατέρα της και δεν πιστεύει όσα ακούστηκαν για εκείνον το προηγούμενο διάστημα, ότι 16 μήνες στη φυλακή έχει πέσει η υπόληψή της («στο σχολείο τρέχουν πίσω από το παιδί μου και του φωνάζουν: κλέφτες, φέρτε πίσω τα λεφτά), πως επέστρεψε τα ακίνητα που της ανήκουν στο Δημόσιο επειδή έχουν συνδεθεί μα «μαύρο χρήμα».

Όσον αφορά το χωρισμό των γονιών της και το γάμο του πατέρα της με τη Βίκυ Σταμάτη, είπε: «Με τη μητέρα μου είχε δημιουργηθεί μία άσχημη κατάσταση και για αυτό είχαμε μειωμένη επικοινωνία με τον πατέρα μου. Μετά τον γάμο του οι σχέσεις μας χάλασαν εντελώς και για δύο χρόνια δεν είχαμε επαφή. Εγώ στο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου δεν έχω πάει ποτέ. Ούτε καν ξέρω πού βρίσκεται».

Τ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ