Αρχειο

Τζολί, αξία ανεκτίμητη

Οι δέκα πιο ακριβοπληρωμένες σταρ του Χόλιγουντ

Λένα Χουρμούζη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με κέρδη που πέρυσι έφτασαν τα 33 εκατομμύρια δολάρια η Αντζελίνα Τζολί είναι η πιο καλοπληρωμένη ηθοποιός του Χόλιγουντ, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Forbes. 

n

Η 38άχρονη ηθοποιός ξεπέρασε κατά πολύ τη φετινή κάτοχο του Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου, Τζένιφερ Λόρενς, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του καταλόγου με κέρδη 26 εκατομμυρίων. Η Λόρενς έδειξε ότι μια ταινία δράσης μπορεί να βγάλει τα λεφτά της στα ταμεία χωρίς ο πρωταγωνιστής να έχει τους μύες και τους κοιλιακούς ενός άντρα action hero. 

n

Στην τρίτη θέση υποχώρησε η Κρίστεν Στιούαρτ, η οποία πέρυσι ήταν πρώτη, με κέρδη που έφτασαν τα 22 εκατομμύρια δολάρια. Στην τέταρτη θέση συναντάμε την 44άχρονη ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Τζένιφερ Άνιστον, με έσοδα 20 εκατομμυρίων.Σύμφωνα με το Forbes αυτή είναι η μάλλον η τελευταία χρονιά που η Στιούαρτ μπαίνει σε αυτήν την λίστα.

n

Χάρις στα «Φιλαράκια» θα μπορούσε άνετα να μην ξαναδουλέψει στη ζωή της. Αρκετά κέρδη επίσης της αποφέρουν κάποια καλλυντικά προϊόντα που διαφημίζει και το γεγονός πως ό,τι και να κάνει γίνεται είδηση. Είναι η αγαπημένη των ταμπλόιντ. Οι απολαβές της κυμαίνονται στα 20 εκατομμύρια δολάρια.

n

Η περιουσία της Έμμα Στόουν αποτιμάται στα 16 εκατομμύρια δολάρια. Πρωτοεμφανίστηκε στη Μεγάλη Οθόνη το 2007 με το Superbad και έκτοτε συνεχώς ανεβαίνει η αξία της.

n

Με κέρδη στα 15 εκατομμύρια δολάρια η Νοτιοαφρικανή Σαρλίζ Θερόν ισορροπεί ανάμεσα στις εμπορικές επιτυχίες και σε ταινίες χαμηλού κόστους που της αρέσουν όπως το Young Adult.

n

Στα 14 εκατομμύρια δολάρια βρίσκεται η Σάντρα Μπούλοκ παρόλο που έκανε ένα σημαντικό διάλειμμα από το κόκκινο χαλί. 

n

Στα 14 εκατομμύρια δολάρια και η βραβευμένη με Όσκαρ Νάταλι Πόρτμαν. Το Νοέμβριο επιστρέφει στον πλανήτη της Μεγάλης Οθόνης με το «Θορ», το οποίο αναμένεται να πάει καλά εισπρακτικά.

n

Μίλα Κούνις των 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Θεωρείται από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς του Χόλιγουντ. Αν και πολυάσχολη βρίσκει πάντα χρόνο για να δίνει τη φωνή της στη σειρά κινουμένων σχεδίων Family Guy.

n

Στη δέκατη θέση η αειθαλής Pretty Woman Τζούλια Ρόμπερτς με περιουσία στα 11 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα είναι σε μια ηλικία και έχει μια εμπειρία που της δίνει το δικαίωμα να είναι επιλεκτική. Να είναι βέβαια καλά και οι διαφημίσεις για τη Lancome.