Αρχειο

Χαϊδάρι: σύλληψη (και παύση) αντιδημάρχου

Κατηγορείται για «λάδωμα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Για απαίτηση "λαδώματος" με 1.000 ευρώ συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Χαϊδαρίου, που φέρεται να απαίτησε τα χρήματα από ιδιοκτήτη καντίνας στην περιοχή, προκειμένου η μικροεπιχείρηση να συνεχίσει να λειτουργεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ο 45χρονος αντιδήμαρχος κ. Μάριος Λιακόπουλος συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, έπειτα από καταγγελία του 52χρονου ιδιοκτήτη της καντίνας. Κατά την Αστυνομία, σε προγραμματισμένη συνάντηση το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, αφού αρχικά βεβαιώθηκε ότι δεν υπάρχει πελάτης στην καντίνα. ο αντιδήμαρχος πήρε από τον καντινιέρη το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

Αμέσως επενέβησαν οι (κρυμμένοι) αστυνομικοί τον συνέλαβαν. Βρέθηκαν τα χρήματα, ενώ κατασχέθηκαν και δύο κινητά τηλέφωνα. Στο πλαίσιο της προανάκρισης που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο ίδιος είχε απαιτήσει και 5.000 ευρώ από άλλον ιδιοκτήτη καντίνας, προκειμένου να ανανεώσει την άδειά της που είχε λήξει στις αρχές του 2013. Ο 45χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβίασης.

Με απόφαση του δημάρχου Χαϊδαρίου, ο κ. Λιακόπουλος παύτηκε από τα καθήκοντα του, ενώ αναστάλθηκε και η ιδιότητά του ως μέλους του συνδυασμού «Καλύτερο Χαϊδάρι», μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση.

Η ανακοίνωση του δημάρχου

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ανακοινώνεται η παύση του κ. Μάριου Λιακόπουλου από τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου, καθώς και η αναστολή της ιδιότητας μέλους του Συνδυασμού "ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΧΑΪΔΑΡΙ", μέχρι την δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

Η απόλυτη διαφάνεια στην Διοίκηση του Δήμου μας είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και για εμένα προσωπικά, μπροστά στην οποία φιλικές και πολιτικές σχέσεις μπαίνουν στην άκρη.

Δημήτρης Μαραβέλιας».

Μ.Φ.