Αρχειο

29 καθηγητές για 8 μαθητές στον Αγ. Ευστράτιο

Οι 17 από αυτούς... γυμναστές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
46485-96600.jpg

Απίστευτες περιπτώσεις ρουσφετολογικής διαχείρισης των τοποθετήσεων καθηγητών σε σχολεία της χώρας αποκαλύπτει η «Καθημερινή». Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο γυμνάσιο/λύκειο του Αγίου Ευστρατίου, για μόλις 8 μαθητές, «υπηρετούν» με οργανική θέση 29 καθηγητές εκ των οποίων οι 17 είναι καθηγητές φυσικής αγωγής! Από τους 29, στο νησί βρίσκονται μόλις οι 11 ενώ οι υπόλοιποι έχουν αποσπαστεί σε λιγότερο...άγονους προορισμούς. (Η ιστοσελίδα του σχολείου αναφέρει μόλις 8 «ακρίτες» καθηγητές που βρίσκονται στη θέση τους και διδάσκουν τους μαθητές του μικρού νησιού).

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το φαινόμενο παρατηρείται σε πολλά σχολεία της χώρας και οφείλεται στους αθρόους διορισμούς εκπαιδευτικών τη δεκαετία του 90, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα υπεράριθμους καθηγητές στα περισσότερα σχολεία και ρουσφετολογικές αποσπάσεις ημέτερων σε θέσεις άσχετες με την εκπαίδευση.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, δηλώνει αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα τη νέα σχολική χρονιά, στο πλαίσιο του γενικότερου εξορθολογισμού στο χώρο της εκπαίδευσης.


Διαβάστε την απάντηση της ΕΛΜΕ Λήμνου για το θέμα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ