Αρχειο

Ιλίρ Κούπα: σε κλοιό των ΕΚΑΜ

Και ο κ. Δένδιας στον τραυματία αστυνομικό

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για σύλληψη του Αλβανού δραπέτη κ. Ιλίρ Κούπα στα βουνά της Ηπείρου, ο υπουργός Προ.Πο. κ. Δένδιας επσκέπτεται σήμερα Τρίτη τον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη μάχη που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του επίσης Αλβανού δραπέτη Μαριάν Κόλα, το κινητό του οποίου ερευνά η αστυνομία.

Πιο συγκεκριμένα, τον 26χρονο αστυνομικό των ΕΚΑΜ, ο οποίος τραυματίστηκε στο πόδι κατά τη μάχη με τους δραπέτες, έξω από το χωριό Βροσίνα Ιωαννίνων, επισκέπτεται στο νοσοκομείο «Γ. Χατζηκώνστας», στα Γιάννενα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, μαζί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Ν. Παπαγιαννόπουλο. Η επίσκεψη  ενέχει το συμβολισμό της ευαρέσκειας.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των ορίων μεταξύ Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων για τον εντοπισμό του Ιλίρ Κούπα, ο οποίος διέφυγε προχτές από το πεδίο της μάχης κρατώντας μόνοτο καλάσνικόφ του και εγκαταλείποντας το αλεξίσφαιρο γιλέκο  κι ένα σάκο με τρόφιμα. Η αστυνομία αφήνει να διαρρεύσει ότι ο δραπέτης είναι μεν ένοπλος, αλλά εγκλωβισμένος σε χαράδρα, νηστικός και απομονωμένος, ενώ μπλόκα έχουν στηθεί σε δύο τουλάχιστον δρόμους που οδηγούν στα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Εξάλλου, συνεχίζεται ο τεχνολογικός έλεγχος στο κινητό τηλέφωνο του Μαριάν Κόλα, το οποίο βρέθηκε αποσυναρμολογημένο, κοντά στο πτώμα του. Ο δραπέτης έβγαζε την μπαταρία και την κάρτα SIM, ώστε να μην μπορεί να εντοπιστεί.

Μ.Φ.