Αρχειο

Στέγη για τους άστεγους

Αναζητεί ο Δήμος Αθηναίων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Δήμος Αθηναίων βρίσκεται στο στάδιο της αναζήτησης χώρων διαμονής και διανυκτέρευσης αστέγων σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Στο σχετικό έγγραφο γίνεται αναφορά στους επιτόπιους ελέγχους που έγιναν από την αρχή του χρόνου και περιγράφεται η κατάσταση ως εξής: «Στο χώρο υπάρχουν ρυπαρά στρώματα, ρυπαρά είδη κλινοστρωμνής, ρυπαρός ιματισμός, διάφορα αντικείμενα οικιακής χρήσης ενώ αναδίδεται έντονη δυσοσμία, τα οποία δημιουργούν πλέον, ανθυγιεινή εστία της υγείας των ίδιων των αστέγων, των περιοίκων και της Δημόσιας Υγείας γενικότερα». Η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου έχει ζητήσει τη συνδρομή των αρμόδιων για τα θέματα των αστέγων, Κοινωνικών Υπηρεσιών, δηλαδή, του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής και των συναρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.

Ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης διαβίβασε έγγραφό του στη Βουλή στο οποίο επισημαίνει ότι διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι τόσο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, όσο και σε εγκαταλειμμένα κτήρια όπου διαμένουν άστεγοι, μετανάστες κ.λπ. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη το υπουργείο συνεργάζεται με το ΚΕΕΛΠΝΟ, τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας και τις Υγειονομικές Περιφέρειες για την άμεση υγειονομική επιτήρηση και παρέμβαση σε θέματα που αφορούν στην υγεία των αστέγων.

Λ.Χ.