Αρχειο

Λάρισα: Ομολόγησε ο 39άχρονος Καλαματιανός;

Σχετική με την απόδραση Βλαστού η βόμβα;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45982-95650.jpg

Την ενοχή του φέρεται ότι ο ομολόγησε, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ο 39χρονος Καλαματιανός που είχε συλληφθεί τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λάρισα, περιφερόμενος άσκοπα κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε ισχυρότατη βομβιστική επίθεση, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου ζει η εισαγγελέας πρωτοδικών κ. Σοφία Πετράκη.

Ο 39άχρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί παλιότερα για αντίσταση κατά της αρχής, υποτίθεται ότι ομολόγησε πως μαζί με ένα συνεργό του, που τον κατονόμασε, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό τα ξημερώματα, ενεργώντας για λογαριασμό του ισοβίτη Παναγιώτη Βλαστού. Οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει ΙΧ, που εξετάζεται αν το έχουν χρησιμοποιήσει οι δράστες της επίθεσης. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, πάντως, δεν έχει δηλωθεί ως κλεμμένο.

Οι ζημιές που προκάλεσαν οι βομβιστές ήταν πολύ μεγάλες, αφού καταστράφηκαν σπίτια, καταστήματα και σταθμευμένα αυτοκίνητα σε απόσταση δυο τετραγώνων, ενώ η πολυκατοικία εκκενώθηκε για λόγους αμφίβολης στατικής ασφαλείας.

Η κ. Σοφία Πετράκη  έλειπε εκτός Λάρισας και, κατά πληροφορίες, έχει ήδη έχει εντοπιστεί και τεθεί υπό αστυνομική προστασία. Η κ. Πετράκη είχε χειριστεί δικογραφίες σχετικές με την αποτυχημένη απόπειρα του κ. Βλαστού να διαφύγει με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων, το Φεβρουάριο του 2013, και την απόδραση λίγες ημέρες αργότερα των έντεκα Αλβανών, από τους οποίους παραμένουν άφαντοι οι έξι.

Πάντως «Το Βήμα» αναφέρει: νομικοί κύκλοι επεσήμαιναν ότι «ο συγκεκριμένος ποινικός έχει καταδικασθεί δύο φορές σε ισόβια για υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος στην Αθήνα» και εκτιμούσαν ότι «δεν θα είχε οποιαδήποτε “εκδικητική διάθεση” για περιφερειακές υποθέσεις μικρότερου ποινικού ενδιαφέροντος, οι οποίες επισύρουν πολύ μικρότερες ποινές φυλάκισης. Εξάλλου μέχρι τώρα για την απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων είχαν υπάρξει μόνον τυπικές πράξεις από την πλευρά της Δικαιοσύνης».

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ