Αρχειο

Κάλυμνος: το 70% ανέβλεψε!

Θαύματα του Αιγαίου…

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το 70% των τυφλών (δηλαδή όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας) στην Κάλυμνο, αποδείχτηκαν ανοιχτομάτηδες, ύστερα σχετικό από έλεγχο του ΙΚΑ σε συνεργασία με την Πρόνοια.

Συγκεκριμένα, από τα 156 άτομα με το σχετικό επίδομα, 4 δεν πήγαν καν για εξέταση, οι 100 που πήγαν ήταν μια χαρά (σχεδόν 70%), και μόνο οι 52 το δικαιούνταν αληθινά. Σύμφωνα με το ΙΚΑ, «το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε στους επανελέγχους στην Κάλυμνο επιβεβαιώνει εκ νέου το φαινόμενο της χορήγησης παροχών σε μη δικαιούχους και την επιτακτική ανάγκη για περαιτέρω επανελέγχους και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο».

Στη Ρόδο, αντίθετα, κλήθηκαν για επανέλεγχο 131 δικαιούχοι του επιδόματος, δεν προσήλθαν 6, και μόνο 9 απ΄ όσους πήγαν ήταν «μούφα» (7,2%).

Οι έλεγχοι θα συνεχιστεί στη λεβεντομάνα Κρήτη, όπου τα Ηράκλειο και τα Χανιά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στη λίστα με τις αναπηρικές συντάξεις του ΙΚΑ, με το ποσοστό να έχει διαμορφωθεί στο 20% (στην Αττική είναι μόλις 8,9%).

Μ.Φ.