Αρχειο

Καλαμάτα: αντιφασιστική εκδήλωση απόψε

+ 200 αστυνομικοί στην πόλη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45965-95632.jpg

Παρά την ανάκληση της επίσημης άδειας για το δημόσιο χώρο της Καλαμάτας που θα φιλοξενούσε το Φεστιβάλ της Χ.Α. της 4ης Αυγούστου, η μεν οργάνωση δήλωσε ότι θα το διοργανώσει οπωσδήποτε (προφανώς σε άλλο χώρο), οι δε αντιφασίστες διατήρησαν το κάλεσμα της αποψινής συγκέντρωσης σε ισχύ.

Έτσι, με το σύνθημα «Καλαμάτα, πόλη αντιφασιστική» οργανώνεται απόψε στις 19.00 η σχετική εκδήλωση κατά του "Φεστιβάλ μίσους", με σημείο συγκέντρωσης την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας και προορισμό την παραλία. Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν και διαδηλωτές από άλλα μέρη της Ελλάδας. Από η μεριά της, η ΧΑ καλεί τα μέλη της από τις 17.00 στα γραφεία της για «περιφρούρηση». 200 τουλάχιστον αστυνομικοί από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου και από την Αθήνα αναμένονται σήμερα στην Καλαμάτα, προς ενίσχυση της τοπικής δύναμης, για  να παρεμβληθούν μεταξύ των δύο πλευρών και να μην υπάρξουν επεισόδια.

Την «πανελλαδική αντιφασιστική διαδήλωση» διοργανώνουν η Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Μεσσηνίας, ο Παμμεσσηνιακός Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΓΟ «Δήμητρα», η ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου, το Θεατρικό Σχήμα «ΣΥΝ-1», η θεατρική ομάδα «Ωκύτοπον», το Rethink Project, η Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας και το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» της πόλης.

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ