Αρχειο

Νόμος του κράτους η ΝΕΡΙΤ

Δεν "μάσησε" ο  Π.  Καψής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με 115 ψήφους υπέρ, 104 κατά και 1 «παρών», ψηφίστηκε χτες το βράδυ στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, τη νέα δημόσια τηλεόραση που παίρνει τη θέση της ΕΡΤ. Υπέρ τάχτηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καθώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ "κατά" δήλωσαν οι παρόντες βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Απών από την ψηφοφορία ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολος Κακλαμάνης, καθώς και όλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν 260 βουλευτές. Το αποτέλεσμα 115- 104 -1 παρατηρήθηκε και στα περισσότερα άρθρα, εκτός από το άρθρο 12 για τον μεσολαβητή, το οποίο καταψήφισε η κ. Φωτεινή Πιπιλή της ΝΔ (154 - 105 - 1).

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Παντελής Καψής, μεταξύ άλλων, απηύθυνε έκκληση στα κόμματα να συμβάλλουν «στην προσπάθεια που ξεκινά», ακόμη κι αν καταψηφίσουν, το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Επανέλαβε ότι η δέσμευση που έχει και προσωπικά αναλάβει για τους 2.000 εργαζόμενους, ισχύει. Είπε επίσης ότι τη Δευτέρα βγαίνει και η σχετική προκήρυξη και σε πρώτη φάση θα προσληφθούν περίπου 580 άτομα, τα οποία θα δουλεύουν με δίμηνες συμβάσεις που θα ανανεώνονται, μέχρι να δουλέψει ο νέος φορέας. «Αφήστε επιτέλους τους εργαζόμενους. Μην θεωρείτε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση σημαία ευκαιρίας. Πείστε τους επιτέλους να γυρίσουν στη δουλειά τους», είπε προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο κ. Καψής.

Νωρίτερα, αίσθηση είχαν προκαλέσει οι ψύχραιμες αναφορές του υφυπουργού στην προσωπική του πορεία ως δημοσιογράφου στον ιδιωτικό τομέα, όταν είχε υποχρεωθεί ν΄ απαντήσει σε προσωπική επίθεση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα εναντίον του.

Ουσιώδης πρακτική εκκρεμότητα είναι ότι, αυτή τη στιγμή, το κτίριο της παλιάς ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή είναι κατειλημμένο, και επομένως προς χρήση της ΝΕΡΙΤ υπάρχουν μόνο οι χώροι Κατεχάκη και Μεσογείων.

Μ.Φ.