Αρχειο

Μόσιαλος και Χωμενίδης στη νέα ΕΡΤ;

Προτάσεις  για το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45566-95034.jpg

Τον κ. Ηλία Μόσιαλο και τον κ. Χρήστο Χωμενίδη θα περιλαμβάνει, ίσως, το ισχυρό και καθοριστικό για τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ (καινούργια ΕΡΤ) Εποπτικό της Συμβούλιο. Το όργανο έχει αρχίσει να στελεχώνεται, με πρωτοβουλία του αρμόδιου υφυπουργού κ. Παντελή Καψή, αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, υπήρξε υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβέρνησης Γιώργου  Παπανδρέου, με αρμοδιότητα και την ΕΡΤ. Με πρωτοβουλία του είχε ετοιμαστεί το Σχέδιο της επιτροπής Αλιβιζάτου, που είχε κατατεθεί στη Βουλή το Φλεβάρη του 2012, επί κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά αγνοήθηκε επιδεικτικά από τα κόμματα. Το σχέδιο εξασφάλιζε την ανεξαρτησία της ΕΡΤ από την εκάστοτε κυβέρνηση. Πάνω του βασίστηκε το τωρινό σχέδιο ΝΕΡΙΤ – ΕΔΤ, μόνο που τώρα προχωρεί με την ΕΡΤ κλειστή.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο κ. κ. Xρήστος Χωμενίδης είναι συγγραφέας και σχολιογράφος πρώτης γραμμής. Πρόσφατα αποχώρησε από την Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, λόγω ακριβώς των χειρισμών του κόμματος στην υπόθεση της ΕΡΤ. 

Πάντως, σημερινές πληροφορίες της AV λένε ότι το θέμα αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτό.

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ