Αρχειο

Το μωρό της Κέιτ

Έρχεται ο διάδοχος – το έθνος ξενυχτά

Λένα Χουρμούζη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αγωνία, αϋπνία και μαζική φρενίτιδα. Η αναμονή για τη γέννηση του πρώτου παιδιού του δούκα και της δούκισσας του Κέιμπριτζ και τρίτου στη σειρά διαδόχου του βρετανικού θρόνου έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της.

image  

image

Δημοσιογράφοι, φωτογράφοι, παπαράτσι και γραφεία στοιχημάτων έχουν κατασκηνώσει εδώ και δύο εβδομάδες έξω από το νοσοκομείο Σεν Μέρι στην περιοχή του Πάντινγκτον.

image

Τα γραφεία στοιχημάτων του Λονδίνου και οι έμποροι αναμνηστικών γύρω από τα βασιλικά γεννητούρια κάνουν χρυσές δουλειές. Έως και 280 εκατομμύρια λίρες αναμένεται να τζιράρει το πριγκιπικό βρέφος μέχρι τη στιγμή του τοκετού.

image

image  

Πιάτα, μαξιλαράκια, κούπες, σημαίες και μωρουδιακά φορμάκια με τη στάμπα «Born to rule» («Γεννημένος για να βασιλεύω») πωλούνται μαζικά στους δρόμους του Λονδίνου και στο διαδίκτυο.

image

Οι μπούκηδες παίζουν καθημερινά με στοιχήματα που αφορούν το φύλο του παιδιού, το όνομα, το βάρος ακόμα και το χρώμα των μαλλιών του. Τα επικρατέστερα ονόματα πάντως μέχρι αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με ψηφοφορίες και προβλέψεις στο διαδίκτυο, είναι: 

Αν είναι κορίτσι: Αλεξάντρα, Σαρλότ, Ελίζαμπεθ, Νταϊάνα, Βικτόρια, Καρολάιν, Μέρι

Αν είναι αγόρι: Τζορτζ, Τζέιμς, Έντουαρντ, Τσαρλς (Κάρολος), Χάρι, Φράνσις, Φίλιπ, Μάικλ

image

Ωστόσο το βασικό στοίχημα που δεν είναι άλλο από την ημερομηνία και την ώρα του τοκετού χάθηκε. Όλοι περίμεναν τον/την διάδοχο στις 13 ή 14 Ιουλίου, αλλά το μωρό δεν τους έκανε τη χάρη. Εξάλλου ακόμα και ο μελλοντικός μπαμπάς ήταν εκτός Λονδίνου και έπαιζε ψύχραιμος πόλο με τον αδελφό του στο Χαμσάιρ.

image  

Πού είναι η έγκυος Κέιτ;

Η δούκισσα Μίντλετον βρίσκεται 50 χιλιόμετρα μακριά από το Λονδίνο στο πατρικό της σπίτι, απολαμβάνοντας τη φροντίδα των γονιών. Αναμένεται να γεννήσει στο νοσοκομείο Σεν Μέρι – εκεί δηλαδή που γεννήθηκε και ο σύζυγός της. Ωστόσο, αν την πιάσουν οι πόνοι και σπάσουν τα νερά εκτός Λονδίνου, υπάρχει plan B για τη μεταφορά της Κέιτ στο Βασιλικό Νοσοκομείο Μπερκσάιρ στην περιοχή του Ρέντινγκ. Οι γονείς της εγκύου αγωνιούν. Θα μάθουν ότι η κόρη τους βρίσκεται στο μαιευτήριο από την προσωπική της γραμματέα Ρεμπέκα Ντίκον. Στο πλευρό της, πέρα από τον πρίγκιπα Ουίλιαμ (σ.σ. που δικαιούται και σκοπεύει να πάρει μόλις δυο εβδομάδες άδεια πατρότητας) θα είναι και η αδελφή της Πίπα και οι γυναικολόγοι της βασιλικής οικογένειας, Άλαν Φάρδινγκ και Μάρκους Σέτσελ.

imageΑπρίλιος και πλέον η Κέιτ Μίντλετον «πέταξε» κοιλίτσα και φωτογραφίζεται στο κάστρο των Ουίνσδορ

Η ανακοίνωση

Το καταστατικό είναι αυστηρό. Θα καταλάβουμε ότι η δούκισσα γέννησε όταν ένας ειδικός απεσταλμένος του παλατιού θα ξεμυτίσει από το νοσοκομείο κρατώντας ένα έγγραφο, στο οποίο θα αναγράφονται όλες οι λεπτομέρειες του μωρού: φύλο, βάρος και ώρα γέννησης. Το εν λόγω έγγραφο παραδίδεται στον βασιλικό σοφέρ, ο οποίος αναλαμβάνει να το παραδώσει στο παλάτι του Μπάκινχαμ. Σε μια τρίποδη βάση θα αναρτηθεί η ανακοίνωση της άφιξης του διαδόχου για το ευρύ κοινό. Και μετά θα ακολουθήσει η εθιμοτυπική φωτογράφηση του πριγκιπικού ζεύγους με το μωρό αγκαλιά έξω από το νοσοκομείο Σεν Μέρι. Όπως συνέβη στην περίπτωση των Νταϊάνα και Κάρολου

image

Η σικάτη έγκυος Κέιτ…

Εννέα μήνες δεν σταμάτησε τις δημόσιες εμφανίσεις και βασιλικές υποχρεώσεις

imageH δούκισσα Κέιτ παραλαμβάνει με ενθουσιασμό την κονκάρδα «baby on board» για επιβάτισσες σε ενδιαφέρουσα κατάσταση του λονδρέζικου μετρό. Η επίσκεψή της έγινε ανήμερα της 150ης επετείου από τη λειτουργία του υπόγειου σιδηρόδρομου του Λονδίνου τον Μάρτιο

image

image

Σε εγκαίνια φιλανθρωπικών σκοπών

imageΟκτώ μηνών έγκυος σε τελετή για την 60η επέτειο από την ενθρόνιση  βασίλισσας Ελισάβετ της Β΄ μαζί με την «πεθερά», Καμίλα 

image  

Η Κέιτ στην τελετή ονοματοδοσίας της θαλαμηγού «Βασιλική Πριγκίπισσα» στο Σαουθάμπτον. Η επόμενη ονοματοδοσία θα είναι του παιδιού της...