Αρχειο

Όλα είναι δρόμος!

To Nike + Run Club εξαπλώνεται σε Βορρά και Νότο

Δημήτρης Καραθάνος
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τους έχεις δει. Μπορεί κοιτώντας έξω από το παράθυρο κάποιο ράθυμο απόβραδο, στρέφοντας το βλέμμα σου στο δρόμο. Ένα συντονισμένο στο εσωτερικό του τέμπο ανθρώπινο σμάρι, μια πολύχρωμη συστοιχία δρομέων με κατεύθυνση τα μύχια της πόλης, το ρυθμικό ποδοβολητό τους μια αστική μελωδία στα αυτιά σου, οι φωσφοριζέ πινελιές στα ρούχα τους να λάμπουν στο σκοτάδι όπως φωτίζουν οι βουβές αστραπές μια καλοκαιρινή νύχτα. Μπορεί να βρέθηκε στο διάβα σου εκείνο το χαρωπό τσούρμο, με τα διακριτικά πειράγματα αναμεταξύ τους και την ακλόνητη θεληματικότητα στο βλέμμα. Μπορεί να τους προσπέρασες αδιάφορα, ενδεχομένως τους θαύμασες, πολύ πιθανό να θέλησες να πας μαζί τους. Μπορεί να επιθυμείς και εσύ να ξεχυθείς εκεί έξω, να τρέξεις παράλληλα με τα σοκάκια και τις λεωφόρους της Αθήνας, να αφήσεις το δροσερό αεράκι να παρασύρει μακριά όλες τις έγνοιες που συσσωρεύει στους ώμους σου η καθημερινή ρουτίνα. Αν το θέλησες πραγματικά, δεν θα μπορούσες να διαλέξεις καταλληλότερη ώρα από το τώρα.

n

Η κουλτούρα του Nike + Run Club, μια αφήγηση που εξελίσσεται εδώ και μεγάλο διάστημα ποντάροντας σε ό,τι πιο απλό και όμορφο έχει να προσφέρει η ζωή, δηλαδή στην ανόθευτη χαρά της άθλησης και στο διαχρονικό αξίωμα «οι παρέες γράφουν ιστορία», ανοίγει το βηματισμό της. Πλέον εξαπλώνεται πέρα από το κέντρο της Αθήνας, εγκαινιάζοντας στον προπονητικό της κύκλο και τις οργανωμένες διαδρομές από τα Βόρεια και τα Νότια προάστια της πόλης, μεταφέροντας θετική ενέργεια και πρόταση δημιουργικής ψυχαγωγίας σε κάθε κάτοικο της πρωτεύουσας.

Τα καταστήματα Nike στην Κηφισιά (Κολοκοτρώνη 8) και τη Γλυφάδα (Λ. Βουλιαγμένης 96) αποτελούν τα νέα σημεία εκκίνησης, ώστε και οι κάτοικοι των προαστίων να μπορούν να τρέξουν στις γειτονιές τους και να δουν την προπόνηση ως μορφή διασκέδασης, ανακαλύπτοντας έτσι τις περιοχές τους από την αρχή.

n

Έχοντας ήδη δώσει το πρώτο ραντεβού τους στα Νότια, στο κατάστημα Nike στη Γλυφάδα, οι καλεσμένοι, ανάμεσά τους και ο ηθοποιός και πρώην αθλητής του στίβου Δημήτρης Βλάχος, καθώς και ο διακεκριμένος πρώην βολεϊμπολίστας Γιώργος Μανίκας, έτρεξαν μια ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή με τερματισμό δίπλα στη θάλασσα. Οι τελευταίοι, μαζί με τον πεπειραμένο πρώην αθλητή του τζούντο και περίφημο personal trainer Δημήτρη Μώρο, συνεργάζονται σταθερά με το προπονητικό και εξειδικευμένο προσωπικό των Nike+ Run Clubs, προκειμένου να βοηθήσουν τα μέλη των γκρουπ να πετύχουν το μάξιμουμ της απόδοσής τους, να προσφέρουν συμβουλές και να παρακολουθούν την εξέλιξη του καθενός ξεχωριστά. Οι προπονήσεις των Nike+ Run Clubs θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στην Κηφισιά και κάθε Τετάρτη στη Γλυφάδα, ενώ το Nike+ Run Club του κέντρου θα συνεχίσει κανονικά τις καθιερωμένες διαδρομές του, κάθε Δευτέρα.

n

Γιώργος Μανίκας, Δημήτρης Βλάχος, Δημήτρης Μώρος

Όσο για τον εξοπλισμό; Δεν θα μπορούσαμε να τονίσουμε εμφατικότερα πως δεν υπάρχει πιο απέριττο και ανέξοδο σπορ από το τρέξιμο, εφόσον το μοναδικό που χρειάζεται κανείς για να εντρυφήσει στην κουλτούρα του είναι ελαφρά ρούχα και ένα καλό ζευγάρι παπούτσια. Όντας μπαρουτοκαπνισμένοι και εμείς οι ίδιοι στους δρόμους, τα βουνά, τα χορτάρια και τα γήπεδα της επικράτειας, δοκιμάσαμε πρόσφατα το νέο running παπούτσι Nike Lunarglide+ 5. Έχοντας μάλιστα καταγράψει εκατοντάδες χιλιομέτρων με την αμέσως προηγούμενη εκδοχή του, αναρωτιόμασταν κατά πόσο είναι δυνατόν να αναβαθμιστεί ένα ήδη άρτιο μοντέλο.

n

Να λοιπόν που η Nike μας εξέπληξε για πολλοστή φορά: καταρχήν, η διαφορά γίνεται αισθητή από την πρώτη στιγμή που το πέλμα αγκαλιάζεται από το παπούτσι. Σταθερό, ευπροσάρμοστο, μαλακό και σπογγώδες, το Nike Lunarglide+ 5 προσφέρει απευθείας στο δρομέα τη σιγουριά του συντρόφου φτιαγμένου για μεγάλες αποστάσεις. Από τη μια το σταθερό μαξιλάρι –εδώ υπεισέρχεται η τεχνολογία Lunarlon, με τις ιδεώδεις εναλλαγές ευκαμψίας και σταθερότητας που υπόσχεται, ενώ από την άλλη, απολαμβάνουμε στη νιοστή τα ωφελήματα του Ultra-light FlyWire, μιας επιπλέον καινοτομίας που ανταποκρίνεται επακριβώς στις ανάγκες της προπόνησης, σφίγγοντας ή απαλύνοντας την πίεση στην καμάρα του ποδιού, ανάλογα με το τέμπο της προπόνησης. Ανυπέρβλητο παπούτσι, πράγματι, και παράλληλα επιτομή του νοήματος του στιλ, καθώς πέρα από την ευρύτατη παλέτα χρωμάτων στην οποία κυκλοφορεί, προσφέρεται και στη Nike Lunarglide+ 5 iD εκδοχή του. Πράγμα που σημαίνει, ότι μπορείς να το φτιάξεις εκ του μηδενός, επιλέγοντας τις αποχρώσεις της προτίμησής σου από τη σόλα έως τα κορδόνια! Ιδού η ευκαιρία να αφήσεις τη φαντασία σου να δημιουργήσει ένα customized Nike Lunarglide+ 5 δίχως όμοιό του σε όλο τον κόσμο. Τι λες; Θα σε θαυμάσουμε στο Nike+ Run Club της προσεχούς εβδομάδας;

Info: Οι προπονήσεις των Nike+ Run Clubs θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη στην Κηφισιά και κάθε Τετάρτη στη Γλυφάδα, ενώ το Nike+ Run Club του κέντρου θα συνεχίσει κανονικά τις καθιερωμένες διαδρομές του, κάθε Δευτέρα. Μείνετε συντονισμένοι στο https://www.facebook.com/NikeRunningGreece για ακόμα περισσότερα νέα του Nike+ Run Club και δηλώστε και εσείς συμμετοχή στην επόμενη προπόνηση.

n