Αρχειο

Κλειστοί πάλι οι δρόμοι της πόλης

Από δημοτικούς υπαλλήλους και καθηγητές 

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
45346-94640.jpg

Με στάση εργασίας από τις 11:30 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου, συγκέντρωση στις 12:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τη Βουλή, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ (συνδικάτο δημοτικών υπαλλήλων) κατά του προγράμματος απολύσεων και κινητικότητας στο Δημόσιο, η οποία προβλέπεται από το πολυνομοσχέδιο που συζητιέται ήδη στη Βουλή.

Μία ώρα μετά, στη 1 μ.μ., η ΟΛΜΕ (καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης) έχει εξαγγείλει μαζική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής στην οδό Τσόχα 13 στους Αμπελόκηπους. Το αίτημα είναι το ίδιο. 

Αυτά σήμερα (Παρασκευή). Αύριο  οι δημοτικοί υπάλληλοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους, ενώ τη Δευτέρα, παραμονή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Η συγκέντρωση μπορεί να συνδυαστεί με συναυλία και/ή ολονύκτια κατάληψη της πλατείας, στο πρότυπο των παλιών «αγανακτισμένων».  

Υπνεθυμίζεται ότι συνεχίζονται καταλήψεις δημοτικών κτιρίων σε όλη την Ελλάδα, αρκετοί Δήμοι δεν θα λειτουργήσουν  Δευτέρα και Τρίτη (πλην κοινωνικών υπηρεσιών και αποκομιδής σκουπιδιών), ενώ σημειώνονται ήδη παραιτήσεις δημοτικών αρχόντων (Ηγουμενίτσα). 

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ