Αρχειο

Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ

Την ερχόμενη εβδομάδα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεκτό κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων έγινε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ, η συζήτηση του οποίου ολοκληρώθηκε σήμερα και σε δεύτερη ανάγνωση. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, με τον εισηγητή του συγκυβερνώντος κόμματος Γ. Ντόλιο να επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια για τη διάταξη που αφορά την μεταβατική περίοδο, ενώ κατά τάχθηκαν όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής διαβεβαίωσε εκ νέου ότι θα τηρηθεί κάθε νομιμότητα και διαφάνεια σε ό,τι αφορά και το μεταβατικό στάδιο αλλά και τον νέο φορέα, αλλά και οι έντονες επικρίσεις όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Χαρακτήρισε ανυπόστατες τις καταγγελίες για παράνομες ενέργειες της κυβέρνησης, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι με τη στάση της αποδεικνύει ότι αδιαφορεί πλήρως για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα νομιμότητας με την εκπομπή. Είναι αυτονόητο ότι η Δημόσια Τηλεόραση έχει εξ ορισμού άδεια. Έχουμε χάσει τη λογική μας εδώ πέρα. Αυτή τη στιγμή είναι κατειλημμένη η Αγία Παρασκευή, δεν μπορεί να βγάλει εκπομπή η ΕΔΤ και αναγκάζεται να πάει σε ιδιωτικό στούντιο. Οι συνδικαλιστές είναι αυτοί που παρεμποδίζουν. Έχουμε φτάσει να κλείνουμε το στόμα και να ανασάνουμε από τη μύτη. Έχουμε τείχος παντού. Κάναμε εξαντλητικές διαπραγματεύσεις. Τους μόνους που βλάπτουν οι συνδικαλιστές είναι τη Δημόσια Τηλεόραση και τους εργαζομένους της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής.

Λ.Χ.