Αρχειο

Ραντεβού για επαγγελματική συνέντευξη;

10 + 1 κανόνες επιτυχίας στην αγορά εργασίας

A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αναζήτηση – Συνέπεια – Υπομονή και το ’χεις. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις-κλειδιά που χαρακτηρίζουν τη διαδικασία προετοιμασίας πριν τη συνέντευξη επιλογής. Επίσης:

1) Αναζήτησε πληροφορίες για την εταιρεία που σε έχει καλέσει για συνέντευξη με το ίδιο πάθος που θα αναζητούσες για ένα πρόσωπο που σου αρέσει. Είναι βέβαιο πως είσαι genius στο να βρίσκεις τις πληροφορίες που... σε ενδιαφέρουν.

2) Έχεις αργήσει ποτέ στο πρώτο σου ραντεβού; Φυσικά και όχι! Το ίδιο πρέπει να κάνεις και στο ραντεβού σου με την εταιρεία.

3) Άφησε τα τζιν σου, τα all star σου και τα σορτσάκια σου για τις βόλτες του σαββατοκύριακου και φόρεσε ρούχα με τα οποία νιώθεις άνετα και δείχνεις κομψός/η.

4) (for the ladies) Τα κόκκινα lip gloss σου και τα αγαπημένα σου έντονα αρώματα καλύτερα να μην τα χρησιμοποιήσεις στο συγκεκριμένο ραντεβού… δεν πιάνουν.

5) Αξιοποίησε τον φυσικό σου ενθουσιασμό για τις ιδέες και τις εμπνεύσεις σου όταν περιγράφεις τις ικανότητές σου, τις προηγούμενες επιτυχίες σου και τη μελλοντική σου συνεισφορά.

6) Έκφρασε την αυτοπεποίθησή σου και τη δυνατότητά σου να πετύχεις οποιαδήποτε δουλειά ή πρόκληση. Είναι βέβαιο ότι μπορείς!

7) Αυτοσχεδίασε: δείξε στους άλλους πώς μπορείς να σκεφτείς σε στιγμές ανάγκης. Μίλησε για την εμπειρία και την ικανότητά σου «να τα καταφέρνεις» σε κρίσιμες στιγμές.

8) Να έχεις υπομονή, καθώς είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν και κάποια εμπόδια στην πορεία σου. Όμως, η ζωή έχει δείξει ότι, αν κάτι αξίζει και συνεχίσεις να παλεύεις για αυτό, τότε σίγουρα κάποια στιγμή οι κόποι σου θα ανταμειφθούν.

9) Επιστράτευσε τις ικανότητές σου για ακρόαση. Hold on μέχρι να σιγουρευτείς ότι ο άλλος έχει τελειώσει την ομιλία του πριν δώσεις τις ιδέες σου.

10) Διασκέδασέ το! Έχεις φτάσει ένα βήμα πριν κατακτήσεις τη νέα σου θέση. Απόλαυσε αυτή τη διαδικασία και δείξε στον άνθρωπο που κάθεται απέναντι σου πόσο χαρούμενος/η νιώθεις για αυτό!

11) Να θυμάσαι πάντα πως η εμφάνισή σου, η συγκροτημένη σκέψη και η άνεσή σου στην έκφραση αποτελούν για πολλά στελέχη του ανθρώπινου δυναμικού πιο σημαντικά κριτήρια πρόσληψης από την προϋπηρεσία και τις σπουδές.

Γι’ αυτό να είσαι συνεπής, υπομονετικός, αληθινός και...το ’χεις. Καλή επιτυχία!

Συμβουλές από την Career Coaching Professionals, τη νέα εταιρεία του ομίλου In Group, που παρέχει υπηρεσίες καθοδήγησης, υποστήριξης και προετοιμασίας υποψηφίων, με σκοπό να ξεχωρίσουν και να διακριθούν στην αγορά εργασίας.

www.careerprofessionals.gr l CareerCoachingProfessionals @Facebook l CareerProf @Twitter l lCareer Coaching Professionals @Linkedin