Αρχειο

Τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Συν Αθηνά» παρουσίασε ο Καμίνης

Εργαλείο επικοινωνίας για τις ομάδες πολιτών

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Πρωτοποριακή πρωτοβουλία για τη χώρα» χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Συν Αθηνά», την οποία παρουσίασε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο ως ένα εργαλείο επικοινωνίας για τις ομάδες πολιτών που με τις δράσεις τους βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στην Αθήνα.

 «Εγκαινιάζουμε μια διαδυκτική πλατφόρμα πάνω στην οποία θα ανεβαίνουν οι δράσεις όλων των ομάδων στην πόλη, είτε οργανωμένων, όπως οι Μη Κυβερνητικές, είτε ομάδων που δημιουργούνται αυθόρμητα στις γειτονιές, οι οποίες μπορεί για παράδειγμα να εξωραΐζουν, να καθαρίζουν, να φυτεύουν, να χορεύουν ταγκό» εξήγησε ο κ. Καμίνης, τονίζοντας ότι ο Δήμος με αυτή την πρωτοβουλία «δίνει βήμα έκφρασης και ενημέρωσης σε αυτές τις ομάδες».

 Όπως υπογράμμισε, «ο Δήμος λειτουργεί σαν ομπρέλα, φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους, συντονίζει, αναδεικνύει, τους βοηθάει με την υποδομή που έχει και την τεχνογνωσία. Και αντίστοιχα, εάν από την πλευρά των ομάδων, υπάρχουν εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν το δήμο θα ξέρουν πώς να το κάνουν. Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι να επεκταθεί αυτή η πρωτοβουλία σε όλη τη χώρα με τη δημιουργία ανάλογων δικτύων σε άλλες πόλεις αρχίζοντας από τη Θεσσαλονίκη».

 Γ.Δ.