Αρχειο

«Κατσέλης»: πορεία εργαζομένων

Η εταιρία έχει βάλει "λουκέτο" από 22 Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44822-93827.jpg

Συγκέντρωση και πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα (Παρασκευή πρωί) οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Κατσέλης» (Nutriart) με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών και του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής. Η οδός Σταδίου είναι κλειστή.

Οι 100 περίπου διαδηλωτές ζητούν να μην μπει λουκέτο στην επιχείρηση, την οποία χαρακτηρίζουν κερδοφόρα, και να επαναλειτουργήσουν το συντομότερο τα εργοστάσια της εταιρείας χωρίς να γίνουν απολύσεις, ούτε αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

«Καλούμε την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμμα να μην επιτρέψουν να μπει λουκέτο σε μία κερδοφόρα επιχείρηση παραγωγής ειδών πρώτης ανάγκης για τον δοκιμαζόμενο λαό... Ο αγώνας των εργαζομένων του Κατσέλη είναι αγώνας όλων μας. Όχι στην καταστροφή των εργοστασίων, όχι στην καταστροφή της ζωής μας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση, που η έδρα της ήταν στο Μενίδι και απασχολούσε 1.000 εργαζόμενους, ανάγγειλε «λουκέτο» στις 22 Ιουνίου. Η αίτηση πτώχευσης αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.

Την τελευταία διετία, οι σημαντικές καθυστερήσεις στις συμφωνίες για αναδιάρθρωση του χρέους από μέρους των τραπεζών ήταν καθοριστικές για την εξέλιξη που οδήγησε στο κλείσιμο. Περίπου 11 μήνες κράτησε η διαπραγμάτευση για την πρώτη συμφωνία με τις τράπεζες το 2011 και εννέα μήνες το 2012, με αποτέλεσμα, όταν εκταμιεύτηκαν τα αναγκαία κεφάλαια, η κατάσταση να είναι μη αναστρέψιμη. Ενδεικτικό το ότι πριν από την τελευταία ρύθμιση χρεών είχε βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 110,1 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των υποχρεώσεών της στις 31 Δεκεμβρίου 2012 ανερχόταν σε 170,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι πωλήσεις της ήταν 20,242 εκατ. ευρώ, σημαντικά μειωμένες, έναντι 38,3 εκατ. ευρώ το 2011. Μάλιστα, οι ζημιές της το 2012 διαμορφώθηκαν σε 36,8 εκατ. ευρώ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ