Αρχειο

Για «συμβόλαιο θανάτου» κατηγορείται ο Λ. Λαυρεντιάδης

Στην απόπειρα δολοφονίας του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδριαδάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44750-93657.jpg

Απρόσμενες εξελίξεις στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του ξενοδόχου-επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριαδάκη την 15η Ιουνίου του 2012, καθώς όπως προκύπτει από τη δικογραφία και τα στοιχεία της αστυνομίας ως «εγκέφαλος» φέρεται ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης ο οποίος, αναφέρεται, συντόνιζε τις ενέργειες με κινητό τηλέφωνο που είχε αγοράσει στο όνομα αλλοδαπού από το Μπαγκλαντές.

Ο γνωστός επιχειρηματίας που ήδη βρίσκεται προφυλακισμένος για το σκάνδαλο της Proton Bank, αναμένεται να κληθεί σε κατάθεση για την υπόθεση εντός του καλοκαιριού. Το πρωί της 15ης Ιουνίου του 2012 ο ξενοδόχος παρέλαβε στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη από υπάλληλο ανθοπωλείου ένα φυτό σε γλάστρα το οποίο συνοδευόταν από δέμα σε συσκευασία δώρου, μ' ένα λευκό φάκελο με το ονοματεπώνυμο του ξενοδόχου και τις λέξεις «Από έναν παλιό σου φίλο». Όταν ο 43χρονος ξενοδόχος μπήκε στο σπίτι του κι άνοιξε το δέμα, εξερράγη χειροβομβίδα προκαλώντας του σοβαρό τραυματισμό στην κοιλιακή χώρα, στη λεκάνη και στα κάτω άκρα.

Η Αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση πραγματοποιώντας ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων, με βάση τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου μιας νεαρής γυναίκας, από το οποίο έγινε η κλήση στο ανθοπωλείο. Η γυναίκα φέρεται να έδωσε και την παραγγελία για την αποστολή της γλάστρας. Σύμφωνα με «Το Βήμα», στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται η κατάθεση του Αθ. Ανδριαδάκη, ο οποίος αποκάλυψε ότι διατηρούσε προσωπική γνωριμία με μία γυναίκα από το συγγενικό περιβάλλον του κ. Λαυρεντιάδη, την οποία και είχε γνωρίσει μέσω Facebook. Για την ίδια υπόθεση προφυλακίστηκαν τρία άτομα ενώ σε δυο ακόμη επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι εξόδου από τη χώρα.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ