Αρχειο

Συνελήφθη αστυνομικός/ μέλος σπείρας εκβιαστών

Συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση με άλλους 7 συλληφθέντες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σήμερα στην σύλληψη οκτώ ατόμων/ μελών εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ένας 48χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. Η σπείρα έκανε ακόμα και εικονικές εκτελέσεις για να αποσπά χρηματικά ποσά από τα θύματα. Οι συλληφθέντες -εκτός του αρχιφύλακα-  ήταν τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 48, 49, 53 και 64 ετών,  καθώς και τρεις αλλοδαποί (ένας 38χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μία 41χρονη υπήκοος Αλβανίας και μία 42χρονη υπήκοος Ρουμανίας).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:  Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε εκβιασμούς και απάτες με σκοπό την απόσπαση υψηλών χρηματικών ποσών και ακινήτων μεγάλης αξίας. Συνελήφθησαν επτά ιδιώτες και ένας αστυνομικός, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις εκβιασμού 51χρονου ημεδαπού επιχειρηματία

Η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από δύο υποομάδες, οι οποίες με εναλλασσόμενους ρόλους, χρησιμοποιούσαν ιδιαιτέρες μεθόδους εκβίασης, όπως εμπρησμούς οχημάτων και «εικονικές εκτελέσεις»

Οι δράστες είχαν αποσπάσει από τον 51χρονο χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 250.000 ευρώ και δυο ακίνητα μεγάλης αξίας. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται, ως συνεργοί, επτά ακόμα άτομα, τα οποία αναζητούνται Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του ένορκη διοικητική εξέταση.

Γ.Τ.