Αρχειο

Ο «Τοξοβόλος» για τους δραπέτες Τρικάλων

«Μας χάρισαν τα πιο αληθινά χαμόγελα»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με επιστολή του από τις φυλακές Κορυδαλλού που δημοσιεύτηκε σε αντιεξουσιαστικό ιστότοπο, ο κρατούμενος Γιάννης Μηχαηλίδης κάνει μεταξύ άλλων αναφορά στους δραπέτες της φυλακής Τρικάλων. Ο γνωστός ως «Τοξοβόλος» του Συντάγματος τελειώνει την επιστολή του με τρία υστερόγραφα. Στο δεύτερο γράφει τα εξής: «ΥΓ2 Εδώ και μέρες διεξάγεται άγριο κυνήγι των παράνομων δραπετών των Τρικάλων. Των ανθρώπων που τόλμησαν να ξεφτιλίσουν τα μέτρα ασφαλείας των φυλακών, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Μας χάρισαν τα πιο αληθινά χαμόγελα με τη μαχητικότητα και το σθένος που υπερασπίζονται την ελευθερία τους. Καλή τύχη, μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής, μέχρι να είμαστε όλοι ελεύθεροι.»

Στην εκτενέστατη επιστολή ο Μηχαηλίδης αναφέρεται και στη σχέση του με τους Πυρήνες της Φωτιάς. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: «όταν το 2009 χτυπήθηκαν από το κράτος κάποιες υποδομές του αναρχικού αντάρτικου και αρκετοί σύντροφοι πέρασαν στην παρανομία, για μένα ήταν αυτονόητη όχι μόνο η στήριξη των καταζητούμενων, αλλά και η αναγκαιότητα της συμμετοχής μου στην αντάρτικη δράση. Σ’ αυτά τα πλαίσια προέκυψε και η σχέση μου με την ε. ο. Σ. Π. Φ.».

Ο Μιχαηλίδης γράφει και για την χρήση τόξου σε διαδήλωση του Συντάγματος λέγοντας πως «είχα συλληφθεί σε διαδήλωση ενώ στόχευα με τόξο τη Βουλή - μια δράση που στηρίζω στο ακέραιο και σήμερα, καθώς στα πλαίσια της πολυμορφίας του αγώνα, κινήθηκε στην κατεύθυνση του εμπλουτισμού των μέσων και της εξέλιξης με γνώμονα τη φαντασία, και εμμένω στις θέσεις που εξέφρασα στο γράμμα που δημοσίευσα τότε».

Γ.Τ.