Αρχειο

Επαναπροώθηση 713 παράνομων μεταναστών

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία Ιουνίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ακόμη 713 παράνομοι μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής της στα πλαίσια επιχείρησης των αρμόδιων ελληνικών αρχών. Από τον Αύγουστο του 2012 έχουν συνολικά επαναπροωθηθεί 10.831 αλλοδαποί, διαφόρων υπηκοοτήτων. Πιο συγκεκριμένα, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν επιστρέψει 292 αλλοδαποί σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας που δρομολογήθηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (107 άτομα), την Αλγερία (36 άτομα) και το Πακιστάν (31 άτομα), την Γεωργία (12 άτομα), το Ιράκ (9 άτομα), το Αφγανιστάν, την Ινδία (8 άτομα), την Αίγυπτο (8 άτομα) και την Κίνα (7 άτομα). Η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ για όλους είχαν εκδοθεί αποφάσεις για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και επιστροφής τους στις χώρες καταγωγής τους.

Με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, επεστράφησαν συνολικά 103 Αλβανοί και 4 Βούλγαροι. Επιπλέον των παραπάνω επιστροφών, το ίδιο χρονικό διάστημα (Ιούνιος 2013), η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή άλλων 421 αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.).

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών καθώς και από εθνικούς πόρους.

Γ.Σ.