Αρχειο

Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης ο Πειραιάς

Για το 2015 με απόφαση της Κομισιόν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακήρυξε τον Πειραιά Ναυτική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2015. Την απόφαση ανακοίνωσε η επίτροπος για θέματα Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας Μαρία Δαμανάκη στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο σε συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ελλάδα, είπε η επίτροπος, θα παραλάβει τη σκυτάλη από τη Γερμανία. «Το 2014 η Γερμανία θα είναι στην καρδιά της ναυτιλιακής κοινότητας και τον αμέσως επόμενο χρόνο η Ελλάδα και ο Πειραιάς μπορούν να πρωταγωνιστήσουν», δήλωσε η κα. Δαμανάκη και εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι αρχίζει από τώρα η προετοιμασία, «ώστε η Ελλάδα να κάνει πραγματικά τη διαφορά».

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως η απόφαση της Κομισιόν συμπίπτει με την ανάδειξη της θαλάσσιας πολιτικής ως κορυφαία προτεραιότητα της επικείμενης Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το α' εξάμηνο του 2014. «... Όταν μιλάμε για θάλασσα, μιλάμε για ασφάλεια, μιλάμε για ενέργεια, μιλάμε για τουρισμό, για αλιεία, για τις τεράστιες δυνατότητες που κρύβουν μέσα στα σπλάχνα τους οι φυσικοί μας πόροι», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αυτό, τόνισε, θα το αναδείξουμε από τώρα μέχρι και το τέλος της Ελληνικής Προεδρίας.

Λ.Χ.