Αρχειο

Ο καιρός σήμερα

Κυριακή 30 Ιουνίου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44421-93131.jpg

Λίγες νεφώσεις που αναμένεται τις θερμές ώρες της ημέρας να πυκνώσουν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες από τη Στερεά και βορειότερα καθώς και στα βορειοανατολικά τμήματα του Αιγαίου, περιμένουμε σήμερα. Τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα ενδέχεται να είναι τοπικά έντονα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 28 στη δυτική και νότια Ελλάδα, από 17 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 19 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Τις βραδινές ώρες στο βορειοδυτικό Αιγαίο και στη θαλάσσια περιοχή νότια της Πελοποννήσου οι άνεμοι θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι, ενισχυόμενοι το απόγευμα σε ισχυρούς. Αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας κυρίως στα βόρεια

Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί ενισχυόμενοι το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις και στα ανοικτά του Θερμαΐκού θυελλώδεις. Αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας κατά τις βραδινές κυρίως ώρες. 

Αναλυτικά σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετερωρολογικής Υπηρεσίας:

Μακεδονία, Θράκη

Αναμένεται να αναπτυχθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη που βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Θα παρουσιαστούν λίγες τοπικές νεφώσεις που κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν ενώ πιθανές είναι μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αναμένεται όμως να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με εξαίρεση κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τόπους τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κατά τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Δ.Α.  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ