Αρχειο

NOOWIT: Ένα νέο είδος έξυπνου reader/writer

Έτοιμο να ανέβει στην παγκόσμια σκηνή την 1/7, ημέρα που το Google Reader «κλείνει»

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44418-93124.jpg

Θα διερωτάστε, μα υπάρχει πραγματικά χώρος για έναν ακόμη aggregator ειδήσεων; Όχι, και θα έχετε δίκιο. Από τη μεγάλη λίστα των μαϊμού Flipboards και δεκάδων εφαρμογών ανάγνωσης (reader apps) που φύτρωσαν ξαφνικά παντού, ξεχωρίζει ένα από την Ελλάδα. Ας το τεστάρουμε, λοιπόν. Είναι πράγματι τόσο διαφορετικό από όλα τ’ άλλα εκεί έξω;

Το NOOWIT είναι πλατφόρμα στοχευμένης δημοσίευσης και εξατομικευμένης παρουσίασης πληροφοριών (ενημέρωσης). Προσφέρει μία ολοκληρωμένη και καινοτόμα λύση για την αναζήτηση, κατανάλωση, παραγωγή και δημοσίευση περιεχομένου με τρόπο που λύνει για τα καλά το πρόβλημα της υπερπληροφόρησης. Είναι η πρώτη HTLML5 web εφαρμογή που έχει την δυνατότητα να παρουσιάζει περιεχόμενο σε διάταξη περιοδικού με πλοήγηση αφής περιεχομένου τόσο οριζόντια όσο και κάθετα και μάλιστα την σελιδοποίηση του, ανεξαρτήτως μεγέθους οθόνης, και για κάθε συσκευή. Το NOOWIT σπάει πολλούς από τους παραδωσιακούς κανόνες σχεδίασης ιστοχώρων και κατ’ επέκταση δοκιμάζει τα όρια των σύγχρονων φυλλομετρητών (browsers). To NOOWIT μεταφέρει την αίσθηση πλοήγησης αφής των υπολογιστών tablet σε υπολογιστές desktop. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και αν δεν έχεις iPhone, tablet ή iPad, με το NOOWIT αισθάνεσαι σαν να έχεις. Πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμη και η iOS εφαρμογή.

Μερικές έξτρα πληροφορίες για όλους εσάς που τα πάτε καλά με την τεχνολογία. Το NOOWIT δεν χρησιμοποιεί κάποια ήδη υπάρχουσα διαδικτυακή πλατφόρμα ή πακέτο μηχανικής μάθησης. Έχει χτιστεί εκ του μηδενός και μετά από 10 χρόνια έρευνας στην τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας jquery, coffeescript, HTML5 και CSS3 από την πλευρτά του χρήστη, και python, MongoDB, Celery και Redis όσον αφορά στον server. Οι αλγόριθμοι του NOOWIT μπορούν να μετατρέψουν την οποιαδήποτε πηγή περιεχομένου, σε «έξυπνα» ψηφιακά περιοδικά, σχεδιασμένα έτσι ώστε να προσαρμόζονται συνεχώς στα ενδιαφέροντα του κάθε αναγνώστη και παράλληλα να φιλτράρει τις σχετικές από τις λιγότερο σχετικές ειδήσεις κατά 50%. Αυτό σημαίνει ότι ως αναγνώστης μπορείς να διαβάζεις όλα τα αγαπημένα σου online περιοδικά, blogs, κατηγορίες θεμάτων και συγκεκριμένους αρθογράφους που ακολουθείς πιο γρήγορα και συγκεντρωμένα, και σ’ένα μέρος. Σε περίπτωση που είσαι δημιουργός περιεχομένου, μέσω του NOOWIT αυτοί που ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό σου θα είναι σε θέση να σε ανακαλύψουν πολύ πιο γρήγορα.

image

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου, το NOOWIT σε μαθαίνει όσο το χρησιμοποιείς. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείς και αλληλεπιδράς με το περιεχόμενο που το NOOWIT ανακαλύπτει για σένα, τόσο καλύτερο γίνεται στο να εντοπίζει τα νέα που σε ενδιαφέρουν. Με το NOOWIT ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει και να δημοσιεύσει δική του έξυπνη έκδοση δωρεάν. Τρία clicks και είσαι εκεί — το προσωπικό σου “branded” MAG είναι έτοιμο! Πρώτα, διαλέγεις το εξώφυλλο που σου ταιριάζει, μετά προσθέτεις το περιεχόμενο που σου αρέσει (πατώντας το κουμπί MAGit ή bookmarklet) και τέλος, μοιράζεσαι το περιοδικό σου με όλους τους φίλους σου στο διαδύκτιο. Κάθε χρήστης του NOOWIT θα μπορεί να διαβάζει το MAG σου μέσα από το πρίσμα των δικών του ενδιαφερόντων, οπότε είναι σαν να έχεις τόσες εκδόσεις όσοι είναι και οι αναγνώστες σου !

Σε αντίθεση με τους προκατόχους του, οι οποίοι ανακτούν τις σχετικές πληροφορίες με τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης, το NOOWIT προτείνει κάτι νέο και εντελώς διαφορετικό. Χρησιμοποιεί ένα καινοτόμο μοντέλο προσαρμοστικού φιλτραρίσματος πληροφορίας, το οποίο βασίζεται στην προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη και στο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι αλγόριθμοι του NOOWIT ήδη υποστηρίζουν περιεχόμενο στα Ελληνικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Ρωσικά, και σύντομα πολλά περισσότερα - άλλη μια πρωτιά!

image

Πριν από λίγες ημέρες, το NOOWIT έδωσε τη δυνατότητα στους χρήστες του Google Reader να μεταφέρουν με ένα μόνο κλικ τα feeds και τις κατηγορίες τους στο «DISCOVER» - το εξατομικευμένο περιοδικό / reader του NOOWIT. Με αυτή την απλή κίνηση μπορούν να έχουν πλέον όλα τα feeds τους φιλτραρισμένα μέσα από τα δικά τους προσωπικά ενδιαφέροντα. Το NOOWIT τα μετατρέπει σε ένα έξυπνο εξατομικευμένο περιοδικό αποκλειστικά για σένα- είναι η τέλεια εναλλακτική λύση για όλα τα ορφανά του Google Reader. Όσοι χρήστες δεν προλάβουν να μεταναστεύσουν στο NOOWIT πριν από την 1η Ιουλίου, την ημέρα που ανοίγει τις πύλες του στο ευρύ κοινο και που το Google Reader κλείνει τις δικές του για πάντα, θα είναι σε θέση να το κάνουν και αργότερα, αρκεί να έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν αντίγραφα των φακέλων τους εκτός Google Reader με ένα απλό back-up.

Το NOOWIT είναι έτοιμο να γίνει όχι μόνο το νέο «cool» σπίτι για όσους είχαν αγαπήσει την υπηρεσία του Google Reader, αλλά επίσης μια ελκυστική νέα επιλογή για Tumblr bloggers πρόσφατα απογοητευμένους από την εξαγορά της αγαπημένης πλατφόρμας απο την Yahoo. Σύντομα, οι NOOWIT χρήστες θα είναι σε θέση να συντάσουν περιεχόμενο επί τόπου και στο μέλλον, ακόμη και να βγάζουν χρήματα από κάθε LOVit, SHARit or MAGit που λαμβάνουν τα άρθρα τους από τους αναγνώστες τους.

image

Το NOOWIT σε διευκολύνει στην καθημερινή αναζήτηση σου για ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Κάνει το περιεχόμενο σου έξυπνο, το στοχεύει στο κοινό που πραγματικά ενδιαφέρεται γι’αυτό αυξάνοντας έτσι κατά 50% τις πιθανότητες εύρεσης του καθώς και της αλληλεπίδρασης των αναγνωστών με αυτό- έτσι κατά συνέπεια και της αξίας του. Είναι η απόλυτη καινοτομία στην τεχνολογία φιλτραρίσματος ‘θορύβου’ στο διαδίκτυο, στοχευμένης δημοσίευσης, εξατομικευμένης ενημέρωσης και παρουσίασης περιεχομένου, με μοναδικές λύσεις για αναγώστες, bloggers, ‘brands’ και εκδότες. Το NOOWIT είναι πλότητα και εφυϊά σε συνδυασμό- δεν προσποιείται ότι είναι κάτι που δεν είναι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ανακαλύπτετε, δημιουργήτε, δημοσιεύετε, και αξιοποιείτε διαδικτυακό περιεχόμενο.

Οπότε, αν θέλετε να «κόψτε τον θόρυβο» και να διαβάζετε μόνο ό,τι σας ενδιαφέρει, η Athens Voice έχει εξασφαλίσει μερικές απο τις τελευταίες προσκλήσεις για τους αναγώστες μας. Εγγραφείτε άμεσα εδώ για να είστε ένας από τους πρώτους που θα το δοκιμάσουν, πριν ακόμη ανοίξει τις πύλες του στο ευρύ κοινό τη Δευτέρα, 1η Ιουλίου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ