Αρχειο

ΣτΕ: Να ξεκινήσει η εγκατάσταση εξοπλισμού στις Σκουριές

Προσωρινή διαταγή για ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44265-92808.jpg

Δεκτό έγινε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το αίτημα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» που ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να συνεχιστούν τα κατασκευαστικά έργα για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στα ορυχεία χρυσού, στη θέση Σκουριές της Χαλκιδικής. 

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χαλκιδικής καθώς και η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» ζητούσαν από το δικαστήριο να ακυρωθεί και να ανασταλεί το σήμα του προϊσταμένου του Τμήματος Πολεοδομίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας του δήμου Αριστοτέλη προς το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα Αρναίας. Το επίμαχο σήμα ανέφερε: «Παρακαλούμε σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 4067/2012 (νέος οικοδομικός κανονισμός) να διακόψετε κάθε οικοδομική εργασία στη θέση Σκουριές της Μεγάλης Παναγιάς του δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, καθώς έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες εκσκαφές και άλλες κατασκευές χωρίς άδεια δόμησης».

Η κ. Θεοφιλοπούλου (πρόεδρος του Ε' Τμήματος του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου) εξέδωσε σήμερα προσωρινή διαταγή, σύμφωνα με την όποια γίνεται δεκτό το αίτημα της προσωρινής διαταγής, στο σκέλος που αφορά τις εργασίες εγκατάστασης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Γ.Τ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ