Αρχειο

H ώρα της κρίσης έφτασε

Ποιος θα είναι ο καλύτερος bartender του κόσμου για το 2013;

Market News
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Λίγες μέρες έμειναν για την έναρξη της μεγαλύτερης γιορτής στο χώρο του bartending, τον Παγκόσμιο τελικό του Diageo World Class 2013. Εκεί οι καλύτεροι bartenders από 50 χώρες του κόσμου –μαζί τους και ο δικός μας Θοδωρής Πύριλλος- θα κληθούν να αποδείξουν την αξία τους και να διεκδικήσουν τον τίτλο του καλύτερου bartender στον κόσμο για το 2013.

Στις 4 Ιουλίου, μεταξύ της Γαλλικής Ριβιέρας στη Νίκαια και το Μόντε Κάρλο, 50 bartenders από τα κορυφαία bars του κόσμου μαζί με τους κριτές, επιλεγμένους δημοσιογράφους από την κάθε διαγωνιζόμενη χώρα, ιδιοκτήτες διάσημων bar και διασημότητες από το χώρο του κινηματογράφου και της θεατρικής σκηνής θα σαλπάρουν για μια κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με το Azamara Journey, ένα πανέμορφο κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Azamara Club Cruise.

n

Συνολικά πάνω από 600 προσκεκλημένοι θα βρεθούν στο πολυτελές κρουαζιερόπλοιο και θα παρακολουθήσουν τις ξεχωριστές δοκιμασίες του διαγωνισμού καθώς και μοναδικά mentoring εμπνευσμένα από το χώρο των κοκτέιλ. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους guru του κλάδου. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αποκλειστικές εκδηλώσεις και πάρτι. Το βράδυ της πρώτης ημέρας θα γίνει το καλωσόρισμα των καλεσμένων και η ανακοίνωση του προγράμματος της 6ήμερης κρουαζιέρας από την ομάδα των Reserve Brands της Diageo.

Στις 5 Ιουλίου και καθώς το πλοίο ήδη θα διασχίζει τα καταγάλανα νερά ανοικτά της Γαλλικής Ριβιέρας, οι διαγωνιζόμενοι από το πρωί μέχρι το απόγευμα θα κληθούν για την πρώτη δοκιμασία, ακολουθούμενη από σεμινάρια γευσιγνωσίας με κάποια από τα Reserve Brands της Diageo.

n

Επόμενος σταθμός είναι το μαγευτικό St. Tropez. Εκεί θα βρεθεί το πλοίο το Σάββατο 6 Ιουλίου, με τη διαδικασία του διαγωνισμού να συνεχίζεται από νωρίς το πρωί. Το βράδυ του Σαββάτου στο St.Tropez, που φημίζεται για τη νυχτερινή του ζωή, θα διεξαχθεί ένα πολυτελές πάρτι - που όλοι μας θα θέλαμε να παρευρεθούμε - με όλους τους καλεσμένους του πλοίου παρόντες.

Την Κυριακή, συνεχίζοντας το ταξίδι στη Μεσόγειο, με κατεύθυνση την Ίμπιζα –την παγκόσμια πρωτεύουσα του clubbing– και ενώ οι δοκιμασίες του διαγωνισμού να φτάνουν στην κορύφωσή τους, όλα μοιάζουν πιθανά μέχρι την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο.

n

Τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο θα καταφθάσει στην Ίμπιζα, όπου οι προσκεκλημένοι θα μείνουν εκεί για μεγάλη ημέρα και μία ακόμα μεγαλύτερη νύχτα. Ο διαγωνισμός θα έχει φτάσει σε τελικό στάδιο, αφού θα έχει απομείνει πλέον μία μόνο μέρα για την ανάδειξη του παγκόσμιου νικητή, ενώ οι προσκεκλημένοι θα περάσουν τη νύχτα τους σε ένα από τα καλύτερα club της Ίμπιζα.

Ύστερα από 5 μέρες έντονου διαγωνισμού για τους bartenders αλλά και μαγευτικών περιηγήσεων σε μερικούς από τα πιο κοσμοπολίτικους σταθμούς της Μεσογείου, το πλοίο θα καταλήξει στον τελικό του προορισμό, τη Βαρκελώνη, την Τρίτη 9 Ιουλίου. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η τελευταία δοκιμασία νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμα και στη συνέχεια οι κριτές θα συγκεντρώσουν τις τελικές βαθμολογίες για την ανάδειξη του World Class Bartender of the Year 2013.

n

Το βράδυ της Τρίτης, στη διάσημη αρένα ταυρομαχιών «Λα Μονουμεντάλ» της Βαρκελώνης, θα διεξαχθεί η τελετή απονομής του βραβείου για τον καλύτερο bartender του κόσμου, αλλά και ξεχωριστά βραβεία για τους νικητές κάθε δοκιμασίας. Εμείς ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στο Θοδωρή, ελπίζοντας να μας κάνει περήφανους.

Info: Παρακολουθήστε την πορεία του Θοδωρή στον Παγκόσμιο τελικό του World Class, από τη σελίδα του διαγωνισμού στο Facebook: www.facebook.com/worldclassgreece

n