Αρχειο

Bollywood and Multicultural Dance Festival

Ινδικοί ήχοι στο κέντρο της πόλης

Αγγελική Νικολάρη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αν η αγαπημένη σου ταινία είναι ένας συνδυασμός από «Slumdog Millionaire» και «η Ζωή του Πι», λατρεύεις τον Rajesh Koothrappali (The Big Bang Theory) ή τον Sayid Jarrah (Lost) ή απλά σου αρέσουν οι εξωτικοί ρυθμοί και ο χορός, τότε το 1o Φεστιβάλ Bollywood απευθύνεται σε σένα.

Από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου θα έχεις την ευκαιρία να έρθεις πιο κοντά στον Ινδικό πολιτισμό μέσα από το «1ο Φεστιβάλ Bollywood και Πολιτισμικών Χωρών» που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Θέατρο Δόρα Στράτου στου Φιλοπάππου. Στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν χορευτές, μουσικοί και τραγουδιστές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό ενώ θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις σεμινάρια, παραστάσεις, παρουσιάσεις, διαλέξεις, γύρω από το χορό, τη μουσική και την κουλτούρα της Ανατολής.

n

Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια: Κλασικού Ινδικού Χορού (Bharata Natyam, Kathak), Bollywood (Παραδοσιακό και Μοντέρνο), Χορών από το Ρατζαστάν της Βορειοδυτικής Ινδίας (Khalbelia), Χορών της Μέσης Ανατολής, Tribal Fusion, καθώς και Ελληνικών κρητικών χορών. Επιπλέον, θα ακολουθήσουν bazzar, προβολές ταινιών και ντοκυμαντέρ.

Mεγάλο highlight του φεστιβάλ είναι η εμφάνιση του Sunny Singh ο οποίος με πάνω από 14 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της βιομηχανίας ταινιών Bollywood, θεωρείται αυτό που λέμε μεγάλος δάσκαλος - γκουρού. 

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Χορού (CID-UNESCO) και διοργανώνεται από το Artistic Studio Oriental Expression σε συνεργασία με την Ελληνο-Ινδική Εταιρία Πολιτισμού και Ανάπτυξης (ΕΛ.ΙΝ.Ε.Π.Α.) και φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Αν καταφέρει να μας μυήσει στο χαρακτηριστικό (και ταυτόχρονο) κούνημα κεφαλιού-χεριών-μέσης ίσως να το πετύχει!

Πάρε μια γεύση για το φεστιβάλ εδώ: 

Δες εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ