Αρχειο

Σοκαριστική έκθεση της ΕΛ.ΑΣ.: 800 παιδεραστές κυκλοφορούν ελεύθεροι

Καταδικάστηκαν αλλά αξιοποίησαν τα παραθυράκια των νόμων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43986-92189.jpg

Σοκαριστική και άκρως ανησυχητική είναι η έκθεση της ΕΛ.ΑΣ. από την οποία προκύπτει ότι περισσότεροι από 800 άντρες που είχαν συλληφθεί και κατηγορηθεί για παιδοφιλία, χρήση υλικού παιδικής πορνογραφίας και παιδεραστία, την τελευταία δεκαετία, κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι, «χάρη» στα κενά και τα παράθυρα του νόμου. 

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ασφάλειας, σε περίπου 7.500 υποθέσεις από το 2003 έως σήμερα, έχουν κατηγορηθεί συνολικά 823 άτομα, από τα οποία τα 274 έχουν συλληφθεί ενώ για τα υπόλοιπα 558 έχει σχηματιστεί δικογραφία. Ωστόσο, παρά τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν, μόνο 42 έχουν προφυλακιστεί, ενώ στη φυλακή σήμερα βρίσκονται μόνο μερικές δεκάδες.

Όπως τονίζει ο υποδιοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μανώλης Σφακιανάκης, «οι νομοθέτες σε όλον τον κόσμο τιμωρούν αυτόν που αγοράζει ή διακινεί υλικό παιδικής πορνογραφίας για να κόψουν τη φόρα στους ανθρώπους που κακοποιούν μικρά παιδιά. Και όταν λέμε κακοποιούν μικρά παιδιά εννοούμε από έξι μηνών βρέφη ως 8,9,10 και 12 ετών».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η αστυνομία δεν έχει ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές για τη μετέπειτα πορεία των παιδεραστών. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δε γνωρίζουν αν οι δράστες καταδικάζονται, αν και πότε παίρνουν άδειες και το κυριότερο, πότε αποφυλακίζονται. Στην Ασφάλεια γίνεται τουλάχιστον μια καταγγελία την ημέρα για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου. Το 60% των παιδόφιλων στρέφεται σε αγόρια ηλικίας από 7 ως 16 ετών και το 40% σε κορίτσια ηλικίας από 8 ως 15 ετών.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ