Αρχειο

Μήνυση στο Fox για ζωντανή μετάδοση αυτοκτονίας

Τρία παιδιά είδαν στην TV την αυτοχειρία του πατέρα τους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στις 28 Σεπτεμβρίου του 2012 ο ΤζοΝτον Ρομέρο είχε παραβιάσει για ακόμη μια φορά την αναστολή του, κλέβοντας ένα αυτοκίνητο. Μετά από μια ώρα καταδίωξης από την αστυνομία ο Ρομέρο καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να διαφύγει, βάζει το πιστόλι στον κρόταφο και αυτοκτονεί.

Δυστυχώς αρκετά αμερικανικά δίκτυα έχουν τη συνήθεια να ακολουθούν με ελικόπτερα καταδιώξεις κακοποιών και να τις μεταδίδουν ζωντανά. Όταν όμως μεταδίδεις ζωντανά καταδιώξεις σεσημασμένων, η κατάληξη είναι να δείξεις ζωντανά μια αυτοκτονία.

Κατά τη διάρκεια την μετάδοσης τα τρία παιδιά του Ρομέρο και η μητέρα τους έβλεπαν Fox, με αποτέλεσμα να δουν ζωντανά τον πατέρα τους να αυτοκτονεί. Η γυναίκα του Ρομέρο έκανε μήνυση στο Fox, που δικαιολογήθηκε δηλώνοντας ότι η ζωντανή μετάδοση αυτοκτονίας ήταν ανθρώπινο λάθος... Η Ανγκέλα Ροντρίγκεζ, μητέρα των παιδιών του Ρομέρο ηλικίας 9, 13 και 15 ετών, κατέθεσε μήνυση στο Fox δηλώνοντας ότι τα παιδιά λόγω της παρακολούθησης της αυτοκτονίας του πατέρα υποφέρουν από συναισθηματικά και ψυχολογικά τραύματα. 

Γ.Τ.