Αρχειο

Σπείρα Κινέζων - Βιετναμέζων καλλιεργούσε κάνναβη σε θερμοκήπια στο Μαραθώνα

Η συγκεκριμένη ποικιλία έχει ιδιαίτερα υψηλή τιμή πώλησης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κύκλωμα κινέζων και βιετναμέζων καλλιεργητών κάνναβης εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας κατά την οποία συνελήφθησαν σε Ηλιούπολη και Μαραθώνα δυο άντρες υπήκοοι Βιετνάμ και Κίνας, 51 και 35 ετών αντίστοιχα, και τέσσερις γυναίκες, τρεις κινέζες και μια βιετναμέζα, ηλικίας 40, 40, 41 και 41 ετών αντίστοιχα. 

Οι δράστες είχαν εγκαταστήσει τρία μεγάλα θερμοκήπια στην περιοχή του Μαραθώνα, όπου καλλιεργούσαν υδροπονικώς κάνναβη, και ένα παράπηγμα στο οποίο διέμεναν. Σε άλλο χώρο του παραπήγματος υπήρχε εγκατεστημένος ειδικός εξοπλισμός για την ανάπτυξη των νεαρών φυτών σε γλαστράκια, αλλά και αποξηραντήριο της κάνναβης. Η καλλιέργεια γινόταν στα θερμοκήπια «καλυμμένη» από νόμιμες καλλιέργειες (ντομάτες, μελιτζάνες κλπ).

Η κάνναβη που καλλιεργούσαν είχε μεγάλη περιεκτικότητα τετραϋδροκανναβινόλης και πολύ υψηλή τιμή πώλησης. Για τη «νομιμοποίηση» των εσόδων τους και την κάλυψη των παράνομων δραστηριοτήτων τους, τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος διατηρούσαν κινέζικο εστιατόριο στην Ηλιούπολη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Γ.Σ.