Αρχειο

Δωροδοκίες γερμανικών σιδηροδρόμων στην Ελλάδα ερευνά η εισαγγελία της Φρανκφούρτης

Νέο σκάνδαλο φέρνει στο φως η Süddeutsche Zeitung

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43569-91376.JPG

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για δωροδοκία των γερμανικών σιδηροδρόμων προς την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Κλάους Οτ, ο ίδιος που είχε αποκαλύψει και το σκάνδαλο «Siemens». 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, την προηγούμενη δεκαετία, ενδεχομένως και παλαιότερα, αξιωματούχοι στην Ελλάδα είχαν δωροδοκηθεί από τους γερμανικούς σιδηροδρόμους (DB) με συνολικό ποσό 315.000 ευρώ, προκειμένου να αναλάβουν εργασίες «συμβούλου» στον σχεδιασμό της γραμμής του μετρό προς το αεροδρόμιο της Αθήνας, αλλά και της γραμμής που συνδέει την Αθήνα με την Κόρινθο.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο, ήδη οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι διεξάγουν εσωτερικό έλεγχο κατά τον οποίο έχουν εντοπιστεί δέκα ύποπτα πρόσωπα για υποθέσεις διαφθοράς εναντίον των οποίων πρόκειται να υποβάλλουν αγωγές, ενώ έχουν απομακρύνει επίσης 30 στελέχη της θυγατρικής Deutsche Bahn International (DBI), που φέρονται να εμπλέκονται σε υποθέσεις δωροδοκίας. Οι έρευνες της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης για δωροδοκίες των γερμανικών σιδηροδρόμων επεκτείνονται επίσης και σε άλλες χώρες.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ