Αρχειο

Συλλυπητήρια για το θάνατο αστυνομικού στο Δίστομο

Από Δένδια, ΠΟΑΣΥ/ΠΟΑΞΙΑ, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητους Έλληνες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43504-91283.jpg

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συλληφθούν και να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι δράστες του φονικού επεισοδίου στο Δίστομο με θύμα τον 37χρονο υπαρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ. Γ. Ανδριτσόπουλο. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παρέστη σήμερα στο τρισάγιο που τελέστηκε στη μνήμη του Νεκτάριου Σάββα, του αστυνομικού που είχε δολοφονηθεί τον Ιούνιο του 2009 στα Πατήσια.

«Η ελληνική κοινωνία θρηνεί για μία ακόμη φορά την απώλεια ζωής ενός αστυνομικού, του υπαρχιφύλακα Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ώρα καθήκοντος, προσπαθώντας να διασφαλίσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας. Μαζί με τη βαθιά οδύνη μου για τον θάνατο του αστυνομικού, θα ήθελα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τη σύζυγο, τα παιδιά του και σε όλους τους οικείους του», δήλωσε ο υπουργός.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών ΠΟΑΣΥ και ΠΟΑΞΙΑ υποστήριξαν πως ο θάνατος του 37χρονου υπαρχιφύλακα ήρθε να υπενθυμίσει «κατά τον πιο σκληρό και αδυσώπητο τρόπο τις βαρύτατες ευθύνες της Πολιτείας και των αρμοδίων εκείνων κυβερνητικών οργάνων, που έχουν μετατρέψει τον έλληνα αστυνομικό σε αναλώσιμο "είδος" για πάσης φύσεως εγκληματίες».

Στήριξη από την Πολιτεία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ Η Κουμουνδούρου εξέφρασε τα συλλυπητήρια του κόμματος στους συγγενείς του θύματος και δήλωσε ότι η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει έμπρακτα τη σύζυγο και τα παιδιά του, να επανεξετάσει το συνολικό πλαίσιο επικινδυνότητας της εργασίας των Αστυνομικών και να λάβει άμεσα μέτρα για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, τη διαρκή μετεκπαίδευσή τους και την ενίσχυση των υπηρεσιών.

Ανεξάρτητοι Έλληνες «Άλλος ένας νέος άνθρωπος έχασε τη ζωή του στο βωμό του καθήκοντος» δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος. Και συμπλήρωσε πρόκειται για έναν «από τους πολλούς ήρωες της Ελληνικής Αστυνομίας που, παρά τις άθλιες συνθήκες, έμειναν πιστοί στον πόλεμο κατά της εγκληματικότητας που έχει λάβει δραματικές διαστάσεις».

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ