Αρχειο

ΕΣΗΕΑ: Διαγραφές οκτώ δημοσιογράφων

Του Σκάι, επειδή ήταν απεργοσπάστες το Δεκέμβρη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με την ποινή της προσωρινής διαγραφής τιμώρησε οκτώ δημοσιογράφους τού Σκάι η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ). Η απόφαση ήταν ομόφωνη και πάρθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, επικυρώνοντας την αρχική, ταυτόσημη απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού, για αντιδεοντολογική (αντισυνδικαλιστική) συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε ποινή εξάμηνης διαγραφής από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ στον Άρη Πορτοσάλτε, τρίμηνη στους Δημήτρη Γιατζόγλου και Δημήτρη Οικονόμου, και δίμηνη στους Μανώλη Βουλαρίνο, Γιώργο Ψάλτη, Νίκο Υποφάντη, Σία Κοσιώνη και Βασίλη Λυριτζή.

Η ανακοίνωση του πειθαρχικού οργάνου αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Εγκαλούνται για το ότι ενώ η ΕΣΗΕΑ με την από 15.12.11 ανακοίνωσή της, κήρυξε 24ωρη απεργία στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ στις 15 και 16 Δεκεμβρίου 2011, αναφορικά με την τακτική της εργοδοσίας να υπογραφούν άμεσα ατομικές συμβάσεις εργασίας, με στόχο τη μείωση μισθών κατά 20%, εκείνοι εργάστηκαν κανονικά, παραβιάζοντας την κηρυχθείσα απεργία του Σωματείου μας».

Μ.Φ.