Αρχειο

Χανιά: πρότυπο κέντρο υγείας στα ερείπια παλιού νοσοκομείου

Από σήμερα εγκαθίστανται συνεργεία για τις προκαταρκτικές εργασίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
43039-90471.jpg

Ένα πρότυπο κέντρο υγείας αστικού τύπου καθώς και χώρος πρασίνου πρόκειται να δημιουργηθούν στα «ερείπια» του παλιού νοσοκομείου των Χανίων καθώς υπογράφθηκε χθες στο Δημαρχείο Χανίων η σύμβαση για την κατεδάφιση του παλιού κτηρίου.

Ήδη από σήμερα Τρίτη εγκαθίστανται τα συνεργεία για τις προκαταρκτικές εργασίες, ενώ θα προηγηθεί προληπτικός έλεγχος του χώρου ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να βρίσκονται άνθρωποι στο παλιό κτήριο άνθρωποι, αφού πολλές φορές, όπως είναι γνωστό, οι χώροι του παλιού νοσοκομείου μετατρέπονταν σε καταφύγιο αστέγων.

Το έργο της κατεδάφισης, σύμφωνα με τον εργολάβο που ανέλαβε το έργο, υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί σε τρεις μήνες. Με το ξεκίνημα των εργασιών αναμένονται επίσης κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον δρόμο που θα κινούνται τα μηχανήματα, ενώ η κατεδάφιση θα αρχίσει από το παλιό κτίριο της αιμοδοσίας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων κ. Μανώλης Σκουλάκης, με την ολοκλήρωση των εργασιών κατεδάφισης, θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την ανέγερση του κέντρου υγείας καθώς και της ανάπλασης του χώρου. Το έργο, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, χωρίζεται σε τρία υποέργα. Το πρώτο είναι η κατεδάφιση με προϋπολογισμό 1,6 εκ. ευρώ, το δεύτερο, η ανέγερση του κέντρου υγείας και η ανάπλαση του χώρου, προϋπολογισμού 2,5 εκ. ευρώ, ενώ το τρίτο αφορά στην προμήθεια του ιατρομηχανολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού με προϋπολογισμό 310.000 ευρώ.

Γ.Σ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ