Αρχειο

Μεγάλες ελλείψεις στο πυροσβεστικό σώμα

Σε προσωπικό και σε υλικοτεχνική υποδομή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σημαντικές ελλείψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, όσον αφορά το προσωπικό αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή σε αντιπυρική περίοδο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Νικόλαο Αθάνατο, οι κενές θέσεις σε μόνιμους πυροσβέστες υπολογίζονται στις 4.200 καθώς προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων έχουν να γίνουν από το 2008. Εκτός από το προσωπικό οι ελλείψεις αφορούν τα πυροσβεστικά οχήματα, από τα οποία τα περισσότερα δεν λειτουργούν λόγο μηχανικών βλαβών. Από τα περίπου 1.700  οχήματα που διαθέτει αυτή τη στιγμή το πυροσβεστικό σώμα τα 1.245 είναι ηλικίας από 10-30 ετών, πράγμα που τα καθιστά να μην είναι πάντα σε θέση να χρησιμοποιούνται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με τα εναέρια μέσα, καθώς από τα 21 Canadair μόνο τα 8 είναι σύγχρονης τεχνολογίας.

Οι παραπάνω ελλείψεις γνωστοποιήθηκαν από την ΠΟΕΥΠΣ στον υπουργό και στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με σκοπό την αναδιοργάνωση του σώματος ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του 21 αιώνα, όπως δήλωσε και ο κ. Νικόλαος Αθάνατος.

Κ.Ν.