Αρχειο

O Ρέμπραντ ως έμπνευση για flashmob (video)

Αναπάρασταση της «Νυχτερινής περιπόλου» για διαφήμιση μουσείου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπάρχουν πολλών ειδών flashmob. Από το κέντρο της Νέας Υόρκης με μιμητές του Τζιν Κέλι μέχρι την αναβίωση του πίνακα του Ρέμπραντ «Νυχτερινή περίπολος» για τον εορτασμό των εγκαινίων του μουσείου Rijksmuseum, που επαναλειτουργεί μετά από 10 χρόνια.

Το Rijksmuseum στο Άμστερνταμ άνοιξε πρώτη φορά το 1885 και με την είσοδο στον 21ο αιώνα αποφασίστηκε η ανακαίνισή του. Όταν στις αρχές Απριλίου του 2013 θα ξανάνοιγε τις πόρτες του στο κοινό, η διεύθυνση του μουσείου αποφάσισε να προωθήσει ένα από τα πιο διάσημα εκθέματα του μουσείου για να διαφημίσει την επαναλειτουργία του. Επιλέχθηκε η «Νυχτερινή περίπολος» του Ρέμπραντ και τόπος της αναπαράστασης ένα mall στο Άμστερνταμ.

Αυτό το διαφορετικό flashmob είχε καλή σκηνοθεσία, εξαιρετικά κοστούμια και χρήση μεγάλου μέρους του πολυκαταστήματος.

Η πραγματοποίηση: Ξαφνικά ανάμεσα στους επισκέπτες του mall εμφανίζεται ένας φυγάς/κλέφτης και ακολουθεί η περίπολος με τους διώκτες σε πλήρη ανάπτυξη, έφιππους και μη. Στο φινάλε της επιτυχημένης δίωξης, όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώνονται στο αίθριο και αναπαριστούν στατικά τον πίνακα του Ρέμπραντ. Από την οροφή κατεβαίνει και το κάδρο, που πλαισιώνει την αναπαράσταση και ανακοινώνει την επαναλειτουργία του μουσείου. Δείτε την υλοποίηση μιας εξαιρετικής διαφημιστικής ιδέας που μπολιάζει προσεχτικά ένα σύγχρονο τρόπο προώθησης με έναν πίνακα ζωγραφικής του 1642.