Αρχειο

Συνεχίζεται το πρόγραμμα δωρεάν υποδοχής βρεφών-νηπίων σε παιδικούς σταθμούς

Σε 120.000 υπολογίζονται οι αιτήσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνεχίζεται το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» μέσω του οποίου χιλιάδες εργαζόμενες και άνεργες μητέρες θα έχουν τη δυνατότητα να γράψουν τα παιδιά τους δωρεάν σε δημοτικούς αλλά και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Για τη συνέχιση του προγράμματος έχουν εξασφαλιστεί 150 εκ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 60.000 επιδοτούμενες θέσεις παιδιών.

Ωστόσο, από το πρόγραμμα που βάζει τέλος στην αγωνία χιλιάδων γυναικών, δεν λείπουν τα εμπόδια, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, φέτος αναμένεται διπλάσιος αριθμός αιτήσεων, λόγω αύξησης των ποσοστών ανεργίας και μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος. Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ πέρυσι είχαν φιλοξενηθεί μέσω του προγράμματος 60.000 βρέφη και νήπια στους παιδικούς σταθμούς ολόκληρης της χώρας, φέτος ο αριθμός υπολογίζεται να είναι διπλάσιος, με 120.000 αιτήσεις, ίσως και περισσότερες. Απαιτούνται επιπλέον 50εκ. ευρώ για να καλυφθούν οι αιτήσεις, λέει ο πρόεδρος της κοινωνικής επιτροπής της ΚΕΔΕ, Σ. Δανιηλίδης, σύμφωνα με «Το Έθνος».

«Το ποσό αυτό μπορεί να βρεθεί από πόρους που λιμνάζουν στα διαρθρωτικά ταμεία. Είναι κρίμα η Ελλάδα να κινδυνεύει να χάσει 4 δισ. ευρώ, επειδή δεν μπορεί να τα απορροφήσει και ταυτόχρονα, η ελληνική οικογένεια να λυγίζει από την φτώχεια», λέει ο πρόεδρος. Σε κάθε περίπτωση, στόχος της κυβέρνησης είναι την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου να γνωρίζουν όλες οι μητέρες που έχουν κάνει αίτηση, εάν έχουν επιλεγεί και σε ποιον παιδικό σταθμό θα φιλοξενηθεί το παιδί τους.

Γ.Σ.