Αρχειο

Τι απάντησαν οι New York Times στον Ερντογάν

Ο Τούρκος πρωθυπουργός άσκησε κριτική για μια διαφήμιση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42922-90308.jpg

Η εφημερίδα New York Times απάντησε στην κριτική που της άσκησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας για τη δημοσίευση ολοσέλιδης διαφήμισης των υποστηρικτών του πάρκου Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη. “Εμείς δημοσιεύουμε διαφημίσεις από κάθε ομάδα που θέλει να μοιραστεί μαζί μας τις απόψεις της. Εμείς δημοσιεύουμε αυτού του είδους τη διαφήμιση διότι πιστεύουμε και σεβόμαστε την Πρώτη Τροποποίηση του αμερικανικού Συντάγματος, η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να γράφουμε ειδήσεις και άρθρα γνώμης. Ίσως πιο σημαντικό από όλα είναι ότι το Σύνταγμα μας δίνει τη δυνατότητα να δημοσιεύουμε τις απόψεις και τις θέσεις του κόσμου”, αναφέρει η γραπτή ανακοίνωση της NYT, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική Χουριέτ.

“Το διαφημιστικό τμήμα και το ειδησεογραφικό είναι δύο διαφορετικές οντότητες. Το ειδησεογραφικό τμήμα δεν ασχολείται με την τοποθέτηση ή αποδοχή των διαφημιστικών μηνυμάτων”, συμπληρώνει ο συντάκτης της ανακοίνωσης. Ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε γενικευμένη επίθεση κατά των ξένων μέσων ενημέρωσης σε ομιλία του στις 7 Ιουνίου. Τα κατηγόρησε για “άρθρα και ρεπορτάζ που γράφονται βάσει εντολών με ιδεολογικές προσεγγίσεις και αποχρώσεις”.

Η διαφήμιση που δημοσιεύτηκε στους Τάιμς της Νέας Υόρκης είχε τίτλο: “Τι συμβαίνει στην Τουρκία”, αναφερόταν στις διαμαρτυρίες γύρω από το πάρκο Γκεζί και παρέθετε μια σειρά αιτημάτων, όπως: να δοθεί τέλος στην αστυνομική βία, να ξεκινήσει ένας δημοκρατικός διάλογος και να υπάρχει ελευθερία λόγου και έκφρασης στα τουρκικά ΜΜΕ.

Λ.Χ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ