Αρχειο

Online το 48% του παγκόσμιου πληθυσμού έως το 2017

1,3 δισεκατομμύρια νέοι χρήστες θα προστεθούν τα επόμενα χρόνια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42771-90024.jpg

Τίποτα δεν αναχαιτίζει την αλματώδη εξάπλωση του παγκόσμιου ιστού, ο οποίος προβλέπεται να είναι διαθέσιμος στο το 48% του πληθυσμού όλου του πλανήτη, υποστηρίζει η έρευνα «Visual Networking Index» της Cisco.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, τα οποία αφορούν την περίοδο 2012-2017, την περασμένη χρονιά οι χρήστες του ίντερνετ έφτασαν τα 2,3 δισεκατομμύρια, ένα νούμερο που μεταφράζεται στο 32% του παγκόσμιου πληθυσμού (7,2 δισεκατομμύρια). Παρόλο που ο πληθυσμός του πλανήτη αναμένεται να φτάσει τα 7,6 δισεκατομμύρια το 2017, θα προστεθούν 1,3 δισεκατομμύρια νέοι χρήστες, κάτι που σημαίνει πως το ποσοστό όσων βρίσκονται online θα αγγίξει το 48%.

Όπως είναι φυσικό, αυτή η αλματώδης διείσδυση του διαδικτύου θα προκαλέσει την εκρηκτική άνοδο και των δεδομένων που διακινούνται μέσω του ίντερνετ. Έτσι, η Cisco προβλέπει πως σε μια τετραετία η κίνηση θα τριπλασιαστεί, αφού κάθε χρόνο θα αυξάνεται κατά 1 τρισ. Gigabyte. Επομένως, το 2017 θα διακινούνται κάθε μήνα μέσω του web 121 exabyte δεδομένων – το ισοδύναμο 30 δισεκατομμυρίων DVD.

Καθώς πολλοί άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ από περισσότερες από μία συσκευές, οι συνδέσεις στο ίντερνετ θα αγγίξουν τις 19 δισεκατομμύρια, από 12 δισεκατομμύρια που ήταν το 2012. Παράλληλα, θα πολλαπλασιαστεί η πρόσβαση στο διαδίκτυο από άλλες συσκευές εκτός από τους υπολογιστές, η οποία θα διαμορφωθεί στο 49%, από 27% που ήταν πέρυσι.

Από αυτές τις συσκευές, τα μεγαλύτερα ποσοστά αύξησης θα έχουν τα tablet, τα smartphone και οι τηλεοράσεις. Μεγαλύτερη διάδοση προβλέπεται όμως να έχει και το «ίντερνετ των πραγμάτων», με ολοένα περισσότερα γκάτζετ όπως οι θερμοστάτες και οι κάμερες να έχουν πρόσβαση στο web για να επιτελούν διάφορες λειτουργίες. Κι αυτό γιατί οι αντίστοιχες συνδέσεις προβλέπεται να τριπλασιαστούν από το 2012.

Δ.Κ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ