Αρχειο

Απορρίφθηκε η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

Δόθηκε δυνατότητα να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο νοσοκομείου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεύτερο «όχι» εισαγγελέως και ανακρίτριας στο αίτημα αποφυλάκισης του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος για την υπόθεση υπεξαίρεσης 701εκ. ευρώ από τα ταμεία της PROTONBANK, μέσω επισφαλών δανείων προς εταιρείες ενδιαφέροντός του. Στην αίτηση αποφυλάκισής του, οι συνήγοροι του Λαυρεντιάδη υποστηρίζουν πως δεν προβλέπεται θετική εξέλιξη της υγείας του εάν παραμείνει στο χώρο των φυλακών ή στο νοσοκομείο των φυλακών, επικαλούμενοι ιατρικές βεβαιώσεις. 

Η 2η ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη επισημαίνει στη διάταξή της πως ο κατηγορούμενος μπορεί να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο, καθώς βάσει των επίσημων βεβαιώσεων ιατροδικαστών-τεχνικών συμβούλων, η κατάσταση της υγείας του λόγω του εγκλεισμού του κρίνεται μη αναστρέψιμη εμφανίζοντας ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%. Οι συνήγοροι διευκρινίζουν πως ούτε τα δημόσια ή ιδιωτικά νοσοκομειακά ιδρύματα είναι κατάλληλα, καθώς εκεί η υγεία του απειλείται περαιτέρω από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Αντίθετα, όπως αναφέρουν στην αίτηση, ο επιχειρηματίας πρέπει να αποφυλακιστεί και να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σπίτι του, όπου με την ψυχολογική υποστήριξη της οικογένειάς του η κατάσταση της υγείας του μπορεί να σταθεροποιηθεί.

Η δύσκολη κατάσταση της υγείας του κατηγορούμενου δεν αμφισβητείται, απάντησε η 2ηειδική ανακρίτρια, ωστόσο διευκρίνισε πως δεν αιτιολογείται επαρκώς για ποιο λόγο το σπίτι του είναι ο μόνος κατάλληλος χώρος νοσηλείας και διαμονής. Ο Λαυρεντιάδης θα παραμείνει προσωρινά κρατούμενος και εφόσον το ζητήσει, μπορεί να μεταφερθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο δημόσιου ή ιδιωτικού νοσοκομείου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας του.

Γ.Σ.