Αρχειο

Αστεροειδής περνάει σήμερα κοντά από τη Γη

Ουδείς λόγος ανησυχίας, λένε οι επιστήμονες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
42323-89298.jpg

Αστεροειδής διαμέτρου 2,7 χιλιομέτρων πρόκειται να πλησιάσει τη Γη σήμερα 31 Μαΐου, στις 20:59 GMT, ανακοίνωσε η NASA, χωρίς ωστόσο να «απειλήσει» με οποιοδήποτε τρόπο τον πλανήτη, καθώς το ουράνιο σώμα θα περάσει σε απόσταση 5,8 εκ. χιλιομέτρων, περίπου 15 φορές την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης.

Ο αστεροειδής, με το όνομα 1998 QE2, πρωτοανακαλύφθηκε στις 19 Αυγούστου του 1998 από αστρονόμους του ερευνητικού προγράμματος των αστεροειδών, στο Νέο Μεξικό. Για τους επιστήμονες που επικεντρώνουν τις έρευνές τους σε σώματα που δυνητικά θα μπορούσαν να θεωρηθούν απειλή για τη Γη, ο συγκεκριμένος αστεροειδής εξάπτει το ενδιαφέρον τους, καθώς όπως εξηγεί ο αστρονόμος Λάνς Μπένερ, ανώτερος επιστημονικός σύμβουλος του ραντάρ Goldstone, «είναι στόχος μεγάλου ενδιαφέροντος για το ραδιοτηλεσκόπιο Goldstone στην Καλιφόρνια και το τηλεσκόπιο Arecibo στο Πουέρτο Ρίκο, επειδή ελπίζουμε να πάρουν εικόνες υψηλής ανάλυσης που μπορεί να αποκαλύψουν πολλά χαρακτηριστικά της επιφάνειάς του».

Για την ιστορία, στις 15 Φεβρουαρίου ένας άλλος αστεροειδής, διαμέτρου 45 μέτρων, είχε περάσει σε απόσταση 27.000 χιλιομέτρων από τη Γη, την ίδια ημέρα που ένας μετεωρίτης είχε διαλυθεί στην ατμόσφαιρα πάνω από τη Ρωσία, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον χιλίων ανθρώπων.

Γ. Σ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ