Αρχειο

Ίντερνετ για όλους επιδιώκει η Google

Ανάπτυξη ασύρματου δικτύου στην υποσαχάρια Αφρική και τη ΝΑ Ασία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41922-88669.jpg

Ασύρματο σύστημα ίντερνετ βρίσκεται σε ανάπτυξη από τον κολοσσό της πληροφορικής, Google, στην υποσαχάρια Αφρική και τη νοτιοανατολική Ασία ώστε να εξυπηρετήσει ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

H Google, η αξία της οποίας αποτιμάται εν έτει 2013 στα 113,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σκοπεύει να συνεργαστεί με τις κατά τόπους εταιρείες επικοινωνιών στοχεύοντας στην ανάπτυξη ασύρματων δικτύων περιμετρικά των μεγαλουπόλεων που καλύπτονται ήδη από ενσύρματο δίκτυο.

Εκτιμώμενη ως νευραλγική για την ενίσχυση των υποβαθμισμένων περιοχών που βρίσκονται οι φτωχοί πληθυσμοί, η κίνηση της Google αποσκοπεί μεταξύ άλλων και στην ενίσχυση του διαφημιστικού πελατολόγιου της. Όπως υπολογίζεται, σήμερα, 2,5 δισεκατομμύρια ανθρώπων από τον συνολικό πληθυσμό της Γης έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η Google έχει πραγματοποιήσει ήδη δοκιμές στην Κένυα και τη Νότια Αφρική ενώ παράλληλα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με κυβερνήσεις των περιοχών ώστε να προβεί σε τηλεοπτικές εκπομπές φάσματος έπειτα από την εξασφάλιση της σχετικής άδειας.

Δ.Α.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ