Αρχειο

Όταν η υποκρισία κλείνει το δρόμο για τον καθρέφτη

Μία "απαγορευμένη" ταινία βάζει σε σκέψεις το Χρήστο Λουτράδη στο Λονδίνο.

3791-180707.jpg
Χρήστος Λουτράδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4162-23633.jpg

Κρίμα που δεν έχουν ανακαλύψει και στο Λονδίνο τις δυνατότητες των Ελληνίδων στάρλετ στην ταχύτατη συγκέντρωση μεγάλων χρηματικών ποσών. Είμαι σίγουρος ότι θα χρειαστούν τις υπηρεσίες τους αν ευσταθεί η πληροφορία ότι ο επόμενος στόχος των κερδοσκόπων θα είναι η Λίρα.

Απορώ με την Κυβέρνηση . Όταν το ''απαγορευμένο'' της Τζούλιας μαζεύει εκατομμύρια ευρώ απο τον  ''χειμαζόμενο'' από την κρίση Έλληνα δημόσιο υπάλληλο, ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, τελωνειακό, που απεργεί σήμερα, σε ένα 24ώρο γιατί δεν μπορεί να κινητοποιήσει αυτήν την ''συνειδητοποιημένη΄΄ και με καταναλωτική πειθαρχία  κοινωνία και ο Παπανδρέου με τον Παπακωνσταντίνου για την μείωση του δημοσίου χρέους; Γιατί δεν μπορεί να πείσει τον εφοριακό  πχ ,ότι ο μισθός και τα επιδόματα που απολάμβανε δεν είναι σε αναντοιστιχία με το κοινό αίσθημα αλλά πρόκληση για τον μέσο πολίτη και ειδικά για τον συμπολίτη του που εργάζεται στον δημόσιο τομέα;

Ίσως είμαστε η πρώτη κοινωνία που ούσα χρεωκοπημένη σε επίπεδο συλλογικής συνείδησης αναζητεί στις μίζερες εκτονώσεις μιας θλιβερής, αλλά πολύ σέξυ, τηλεοπτικής περσόνας διέξοδο απο την κοινωνική και πολιτιστική χρεοκοπία μας. Δεν με ενοχλεί η Τζούλια , κρίνω ως έργο τέχνης κάθε δημιουργήμα που εξιτάρει τις αισθήσεις του ανθρώπου. Με ενοχλεί η υποκρισία μας κοινωνίας που φοβάται να βάλει το χέρι στην τσέπη για τον διπλανό του ή για να αγοράσει ένα καλό ή κακό βιβλίο, αλλά το βάζει πολύ εύκολα , αν και κρυφά, με υποκρίσια και κακεντρέχεια , για να κοιτάξει απο την στημένη κλειδαρότρυπα κακογυρισμένο πορνό.

Για τον απλούστατο λόγο ότι αυτή η υποκρίσια μας έφτασε στο σημείο μηδέν που είμαστε σήμερα. Υποκρισία που μας έκλεινε εδώ και δεκαετίες το δρόμο προς τον καθρέφτη . Μας έκλεινε το δρόμο για τον καθρέφτη.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ