Αρχειο

Προσωρινά κρατούμενος ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ

Θα κρατηθεί σε φυλακή με ψυχιατρικό τμήμα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 20χρονος Ολλανδός ανιματέρ, που κατηγορείται για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 11χρονου αγοριού από τη Ρωσία σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του 20χρονου, ο ίδιος δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του. Πρόσθεσε ότι πάσχει από σοβαρή ψυχολογική διαταραχή, πως έχει νοσηλευτεί στην Ολλανδία και πως το διάστημα που βρισκόταν στην Κρήτη είχε διακόψει την φαρμακευτική του αγωγή. Όπως έγινε γνωστό η ανακρίτρια διέταξε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Ο κατηγορούμενος θα κρατηθεί σε ψυχιατρικό τμήμα της φυλακής, για να ακολουθεί την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή.

Η μητέρα και η αδερφή του κατηγορούμενου κατέθεσαν στην ανακρίτρια τον ιατρικό του φάκελο βάσει του οποίου ο ίδιος είναι αυτιστικός και στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Η μητέρα του δήλωσε ακόμα πως έχει εκδοθεί και δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η υπογραφή του δεν έχει ισχύ. Η μητέρα του υποστήριξε επίσης πως στο πρώτο ξενοδοχείο που έμεινε ο γιος της, στον Ανισαρά, οι υπεύθυνοι είχαν ενημερωθεί για την πάθησή του και ότι έπρεπε να βρίσκεται υπό επίβλεψη. Όπως ισχυρίστηκε, όταν ο 20χρονος βρήκε δουλειά ως ανιματέρ στο δεύτερο ξενοδοχείο δεν ενημερώθηκαν οι υπεύθυνοι για την κατάστασή του.

Α.Ν.