Αρχειο

Βρήκε το σπίτι του 23 χρόνια μετά, μέσω Goοgle

 28άχρονος Κινέζος, θύμα απαγωγής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41530-87972.jpg

Μετά από 23 χρόνια, μέσω φωτογραφιών στους Google maps, κατάφερε να εντοπίσει το πατρικό του σπίτι και να ξανασμίξει με την οικογένειά του ένας 28άχρονος Κινέζος. Ο Λούο Γανγκ, αναφέρει το «Έθνος» επικαλούμενο το δίκτυο CBC News, είχε απαχθεί σε ηλικία πέντε ετών, ενώ περπατούσε για να πάει στο σχολείο του, στη μικρή πόλη Γουάν Αν της Κίνας. Το παιδί μεγάλωσε στην πόλη Φουγιάν, περίπου 1.500 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του.

Θυμόταν όμως πάντα τον τόπο του. «Κάθε ημέρα πριν πάω για ύπνο, πίεζα τον εαυτό μου να ξαναζήσει το διάστημα που πέρασα ως μικρό παιδί στο παλιό μου σπίτι», δήλωσε ο Λούο στην κινέζικη εφημερίδα South China Morning Post και προσέθεσε: «Έτσι, αισθανόμουν ότι δεν θα ξεχνούσα ποτέ».

Και δεν ξέχασε. Σχεδίασε με όσα θυμόταν ένα χάρτη της περιοχής του, έβαλε και τις σχετικές πληροφορίες και ανάρτησε  όλο το υλικό στην κινέζικη ιστοσελίδα «Bring Lost Babies Home», η οποία επικεντρώνεται στον εντοπισμό παιδιών που έχουν χαθεί από τις οικογένειές τους. Έλαβε απάντηση ότι 23 χρόνια πριν είχε γίνει απαγωγή στην πόλη Γουάν Αν.  Μπήκε στους διαδικτυακούς χάρτες της Google, μελέτησε και αναγνώρισε δυο γεφύρια κοντινά στο σπίτι του. Τα υπόλοιπα ήταν απλά θέμα χρόνου.

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ