Αρχειο

Με ένα κλικ 81 υπηρεσίες του Δημοσίου για ελαχιστοποίηση ταλαιπωρίας

Νέα περίοδο στις ηλεκτρονικές συναλλαγές εγκαινιάζει το πρόγραμμα Ερμής

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Με το «πάτημα ενός κουμπιού» θα έχουν πλέον τη δυνατότητα οι πολίτες να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους με τη δημόσια διοίκηση, από οποιονδήποτε υπολογιστή, είτε βρίσκονται στο σπίτι τους είτε όχι, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτονται αυτοπροσώπως τις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες.

Είτε θέλουν να υποβάλλουν μια αίτηση είτε να παραλάβουν ένα έγγραφοι, οι πολίτες θα το κάνουν πλέον μέσα από την εθνική διαδικτυακή πύλη «Ερμής» στο www.ermis.gov.gr

Όπως προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μ. Βολουδάκης, οι νέες «ηλεκτρονικές» υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης αφορούν στην έκδοση και παραλαβή 81 πιστοποιητικών και εγγράφων και οι πολίτες που επιθυμούν να συναλλάσσονται ηλεκτρονικά θα μπορούν να παραλαμβάνουν από τα ΚΕΠ με την ταυτότητά τους, τους προσωπικούς κωδικούς που θα πιστοποιούν τα στοιχεία τους και θα τους προσφέρουν πρόσβαση στη διαδυκτιακή πύλη «Ερμής», ενώ η διαδικασία εγγραφής και επιβεβαίωσης ταυτότητας στον ιστότοπο θα γίνεται μία και μόνο φορά για κάθε πολίτη.

Στη συνέχεια θα πραγματοποιεί πολλαπλές συναλλαγές με το Δημόσιο από οποιοδήποτε υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό του, ενώ θα μπορεί και να παραλαμβάνει τα έγγραφα από τις αρμόδιες υπηρεσίες στην ηλεκτρονική θυρίδα που θα δημιουργηθεί στον ιστότοπο του ΕΡΜΗ.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών στα αιτήματα των πολιτών. Επιπλέον ο κ. Βολουδάκης έχει δώσει σαφείς οδηγίες στις υπηρεσίες προκειμένου να ορίσουν υπεύθυνους υπαλλήλους για την ηλεκτρονική επικοινωνία των πολιτών με το κράτος.

Γ.Σ.