Αρχειο

Εξαγορά – μαμούθ του Tumblr από την Yahoo

1,1 δισ. δολάρια ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Tην εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργίας μπλογκ Tumblr, έναντι 1,1 δισ. δολαρίων, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του αμερικανικού ομίλου Yahoo!, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Wall Street Journal, που επικαλείται πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Tumblr θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα και η συμφωνία μπορεί να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα Δευτέρα. Εκπρόσωπος της Yahoo! αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τις πληροφορίες.

Το Tumblr δημιουργήθηκε το 2007 από τον τότε 21 ετών Ντέιβιντ Καρπ, στο δωμάτιό του στο σπίτι της μητέρας του. Μέσα σε μια βραδιά είχε 75.000 χρήστες, τον Ιανουάριο του 2012 φιλοξενούσε πια 42 εκατομμύρια μπλογκ.

Είναι τέτοια πλέον η διείσδυσή του, που επενδυτές όπως ο σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον έριξαν πρόσφατα 125 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξή του. Σήμερα έχει 175 υπαλλήλους. Είναι διαθέσιμο σε 12 γλώσσες και απαριθμεί 107,9 εκατομμύρια μπλογκ με 50,7 δισεκατομμύρια δημοσιεύσεις.

Την εξαγορά φέρεται να προωθεί η διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Μαρίσα Μάγιερ, η οποία μεταπήδησε από την Google στη Yahoo! με σκοπό να την ξανακάνει μεγάλο παίκτη στον επιχειρηματικό χάρτη του Internet. Η Μάγιερ συγκάλεσε το διοικητικό συμβούλιο της Yahoo! την Κυριακή για να συζητηθεί η πρότασή της για εξαγορά του Tumblr και όπως διέρρευσε από το Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια, δόθηκε η έγκριση.

Δ.Κ.