Αρχειο

Σαμαράς: συνεχίζεται το ταξίδι στην Κίνα

 ΣΥΡΙΖΑ: επικοινωνιακό παιχνίδι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41353-87715.jpg

Με υπογραφές συμφωνιών, ομιλίες και επισκέψεις αναψυχής σύμφωνα με το πρόγραμμα, συνεχίστηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κίνα. Επόμενος σταθμός το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Το ταξίδι επικρίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, ως επικοινωνιακό τρικ χωρίς ουσία.

Η «Ναυτεμπορική», επικαλούμενη το ΑΠΕ/ΜΠΕ, σημειώνει από ομιλία του πρωθυπουργού: «…οι Έλληνες γνωρίζουν πως προχωρούμε καλά. Τα σενάρια εξόδου έχουν σταματήσει. Η συμφωνία με την ΕΕ είναι δεδομένη. Πλέον αυτή η αξιοπιστία αντανακλάται στις αγορές. Η Ελλάδα είναι δεμένη στην Ευρωζώνη και αυτό είναι δεδομένο. Τελεία. Το πρωτογενές έλλειμμα έπεσε, το 2013 θα υπάρχει πλεόνασμα, το μέλλον μας είναι δεμένο με της ΕΕ και ανάποδα. Τα προβλήματα στον τραπεζικό τομέα αντιμετωπίζονται. Με αυτά τα δεδομένα μπορούμε να προχωρήσουμε στη ρευστότητα και κάθε επιχείρηση θα έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση… Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να χτίσει μια καινούργια οικονομία. Πιστεύουμε σε μια νέα περίοδο συνεργασίας Κίνας- Ελλάδας. Η Cosco είναι μια σημαντική επένδυση. Χαιρετίζουμε τις χθεσινές συμφωνίες, ΤΑΙΠΕΔ και Invest in Gr. Θα κλείσουν συμφωνίες σε ναυτιλία, για μάρμαρα, τουρισμό, αγροτικά προιόντα, νέες τεχνολογίες και φαρμακευτικά. Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία», υπογράμμισε.

Μετά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Σινικό Τείχος όπου και ξεναγήθηκε, ενώ εντός της ημέρας θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.

Ο κ. Σαμαράς είχε, επίσης συνάντηση με τον προπονητή της εθνικής ομάδας μπάσκετ της Κίνας, Παναγιώτη Γιαννάκη.

ΣΥΡΙΖΑ: «Η πολυδιαφημισμένη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, μέσα από τον ολισθηρό δρόμο της πώλησης και των τελευταίων υποδομών της χώρας με σκοπό να γίνουν επενδύσεις στο ''αποικιακό κράτος'', που ο κ. Σαμαράς ονομάζει ‘’Ελλάδα’’, μοιάζει όλο και περισσότερο με ανέκδοτο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Μεταφορών και Δικτύων του κόμματος. Υποστηρίζει ακόμη ότι «ο επικοινωνιακός και νεοφιλελεύθερος φαντασιακός κατήφορος της κυβέρνησης αλλά και ο αποπροσανατολισμός του ελληνικού λαού δεν έχει τέλος» και προσθέτει ότι «η Ελλάδα που οραματίζεται ο Πρωθυπουργός έχει όνομα και διεύθυνση. 1.500.000 άνεργοι, φτώχεια και εξαθλίωση, επιχειρήσεις που κλείνουν κάθε μέρα, απολύσεις, ανθρωπιστική κρίση».

Μ.Φ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ